Web Hosting Reviews

Windows 8 in vier versies – zodat u de juiste voor u kiest

Zowel Windows Vista als Windows 7 zijn uitgebracht in vele versies en het was moeilijk om de juiste te kiezen. Nu heeft Microsoft opgeschoond en van de vier gepresenteerde Windows 8-versies zijn alleen de eerste twee echt interessant.

Windows 8 is de voor de hand liggende keuze voor de consument. Het is de basisversie die alle functies bevat die een gewone gebruiker nodig heeft.

Windows 8 Pro is gemaakt voor bedrijven en andere gevorderde gebruikers. Hier zitten dezelfde functies als in de consumentenversie, maar ook professionele tools voor bijvoorbeeld afstandsbediening van de computer, de mogelijkheid om deel uit te maken van serverdomeinen en betere encryptie.

  • Windows 8 Pro (32 of 64 bit) kost ongeveer SEK 2.000.

Windows 8 Enterprise richt zich alleen op grote bedrijven. Het wordt niet via de reguliere kanalen verkocht en is voor de reguliere consument niet echt interessant.

Windows 8RT is de versie die vooraf is ge├»nstalleerd op Microsoft Surface en andere tablets. Het kan niet afzonderlijk worden gekocht. Merk op dat er ook tablets zijn die de “volledige” versie van Windows 8 draaien.

Dat is hoeveel het kost upgraden vanaf Windows 7

Als u na 2 juni 2012 een computer met Windows 7 hebt gekocht, kunt u voor ongeveer SEK 140 upgraden naar Windows 8 Pro. Dat doe je door in te gaan www.windowsupgradeoffer.com en volg de instructies.

Een upgrade naar Windows 8 Pro kopen als u uw computer na 2 juni niet hebt gekocht, kost tot en met januari ongeveer SEK 300-550, daarna kost een upgrade ongeveer SEK 2.000.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *