Web Hosting Reviews

Wees voorzichtig met het wachtwoord op Ebay

Nepveilingen op de veilingsite Ebay zijn op zichzelf niets nieuws en vormen een probleem waar de site vanaf het begin hard tegen heeft gevochten. Er lijkt echter een nieuwe golf op gang te zijn gekomen, eerst in de VS en nu in Engeland.

Omdat de site werkt met beoordelingen van verschillende verkopers, is het populair geworden om te proberen toegang te krijgen tot wachtwoorden van verkopers met een goede reputatie. Zodra een wachtwoord is gevonden, worden er snel deals gesloten met producten die niet bestaan ​​en dus nooit geleverd zullen worden. Naast het voor de hand liggende feit dat de reputatie van de “gehackte” verkoper door anderen kapot wordt gemaakt, bestaat natuurlijk ook het risico dat ze verdacht worden van fraude, ook al zitten ze zelf niet achter de veiling zelf.

Volgens informatie van de nieuwsdienst Vnunet heeft deze technologie nu ook zijn weg gevonden naar het Engelse deel van Ebay. In de Verenigde Staten is al langer bekend dat een aantal mensen constant op zoek is naar wachtwoorden.

Ebay probeert natuurlijk zo goed mogelijk een einde te maken aan deze wachtwoordjagers, maar uiteindelijk is het alleen de gebruiker zelf die zichzelf kan beschermen. De oproep is dan ook om nooit een te simpel wachtwoord voor je account te maken en regelmatig de status van het account te checken, ook als je momenteel geen producten verkoopt.

Bovendien wil Ebay u eraan herinneren dat ze hun gebruikers nooit om wachtwoorden vragen. Berichten waarin de gebruiker wordt gevraagd zijn wachtwoord in te dienen bij een beheerder of iets dergelijks, zijn altijd oplichting en dienen zelf aan Ebay te worden gemeld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *