Web Hosting Reviews

Webhosting voor startups

Bij het kiezen van een webhost komt veel kijken. Hoeveelheid opslagruimte, hoeveelheid verkeer, back-upoplossingen, ondersteuning en prijs zijn enkele dingen die verschillen tussen de verschillende opties. Dus hoe moet je denken?

Hier vertellen vier ondernemers over wat voor hen doorslaggevend was en wat ze vinden van de webhosts die ze tegenwoordig gebruiken.

Zweden zit vol met eigenaren van kleine bedrijven en ondernemers. Afgelopen jaar zijn er zo’n 70.000 nieuwe bedrijven gestart en zijn er door het hele land incubators en andere initiatieven die nieuw ondernemerschap stimuleren.

Enkele van de ondernemers die op de Zweedse markt actief zijn, zijn Käthe Nilsson die Hittabox.se ontwikkelde, Annika Lindberg die haar eigen merk Roos Interior startte, en de zussen Camilla en Anna Pettersson die Anilla.se runnen. Allen nemen momenteel deel aan een incubator, gerund door Ecommerce Park of Sweden, en werden onlangs geconfronteerd met de keuze van een webhost.

Ze moesten drie vragen beantwoorden:

1) welke factoren het belangrijkst waren bij de keuze voor webhosting

2) welke andere webhosts ze kennen

3) welke voor- en nadelen ze zien bij hun keuzes.

Gebruiksgemak het belangrijkst?

Annika bij Roos Interieur

Annika bij Roos Interieur

Annika van Roos Interieur meent dat ze vooral voor Loopia heeft gekozen vanwege de bekendheid, het gebruiksgemak en de lage prijs. Ook Camilla en Anna vinden eenvoud een belangrijke factor:

We hadden Loopia op onze vorige werkplek – Lyxa – dus toevallig gingen we door met hetzelfde toen we in plaats daarvan met Anilla.se gingen werken. Maar we hebben geen alomvattend idee van ruimte, verkeer enzovoort, Camilla

In tegenstelling tot Annika, Camilla en Anna gebruikt Käthe geen Loopia, maar Binero. Wat begon met een aanbeveling, eindigde met een volledige evaluatie met verschillende criteria bij het kiezen van een webhost:

Het was voor mij belangrijk dat de webhost betrouwbaar zou zijn, voldoende ruimte zou hebben, niet te weinig verkeer zou bieden, dat het gemakkelijk zou zijn om nieuwe domeinen te kopen en dat de ondersteuning via e-mail goed zou werken”, somt Käthe in antwoord op de vraag welke factoren doorslaggevend waren.

Groot verschil in kennis van verschillende hosting opties

Dus hoe ziet de kennis van verschillende webhosts eruit? Annika, Camilla en Anna waren tot nu toe tevreden met Loopia en hebben daarom niet naar andere alternatieven gezocht. Käthe vermoedt dat ze 10-15 stuks kent – en zegt dat ze er zelf veel heeft geprobeerd:

“Ik heb sinds eind jaren 90 veel webhosts getest, waaronder Ballou, Oderland, Inleed, Loopia enzovoort.

Degenen waar ik mee opgescheept zit zijn Binero en Ballou. Tegenwoordig begin ik altijd met Binero en heb ik alle domeinen daar, maar soms ga ik verder naar Ballou – dat voelt stabieler en sneller aan – als ik meer verkeer krijg”, legt ze uit.

Onhandig en langzaam laden – maar de voordelen wegen zwaarder

Alle ondernemers zijn tevreden met de webhosting die ze vandaag hebben. Annika ziet geen bijzondere nadelen in Loopia, terwijl Camilla alleen een slecht geheugen heeft:

“Het enige negatieve dat ik me herinner, is dat de post een tijdje in de war was en voor langere tijd niet beschikbaar was. Niet alleen voor ons maar voor iedereen en mensen waren als gekken op hun FB-pagina en schreven zeer negatieve opmerkingen. Maar het was waarschijnlijk een paar jaar geleden,” zegt ze en vervolgt:

“Zoals het nu is, verschijnt er één keer per jaar een factuur en nadat ik die heb betaald hebben we verder geen contact meer. Dus we hebben Loopia uit gewoonte, veiligheid, eenvoud, maar zonder echt het verschil te weten met alle andere opties.

Käthe ziet wel mogelijkheden voor verbetering met Binero, maar is over het algemeen nog steeds erg tevreden:

Käthe Nilsson, Hittabox

Käthe Nilsson, Hittabox

“Binero heeft veel voordelen, maar misschien zou ik willen dat het wat sneller gaat om de websites te laden. Ik gebruik soms best veel plugins, maar dat doe ik ook op een andere webhost die volgens mij wat sneller is.

Anders heb ik niets te klagen. Ik waardeer vooral dat de beheertool zo flexibel is en dat ik gemakkelijk nieuwe domeinen op één plek kan kopen en toevoegen zonder dat ik voor elk domein een nieuw pakket hoef te hebben. Ik raad Binero meestal aan bij anderen.”

Naast Loopia, Oderland, Inleed zijn er natuurlijk nog diverse andere opties die bij een startup passen. U kunt hier eenvoudig de grootste webhosting van Zweden vergelijken om de beste voor u en uw bedrijf te vinden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *