Web Hosting Reviews

Wat is het belang van hosting voor SEO?

De kwaliteit van je webhosting is geen directe factor waar Google rekening mee houdt om je positie in de zoekresultaten te bepalen. Het heeft echter nog steeds een indirect effect op een aantal van de rangschikkingsfactoren die daadwerkelijk worden gebruikt.

Bandbreedte en serverkwaliteit – fundamenteel voor rankings en conversies

Enkele jaren geleden stelde Google dat de snelheid van de website een grote rol speelt in hun algoritme, en dan is het de bandbreedte en serverkwaliteit van je webhosting die hier voor jou doorslaggevend wordt. Maar naast de kwaliteit van de server is ook de geografische locatie van de server belangrijk

“Vanuit SEO-perspectief is goede hosting erg belangrijk. Als je een website hebt met de Zweedse markt als doelgroep, raad ik je zeker aan om je website te hosten bij een bedrijf met servers in Zweden. Het is ook essentieel voor je ranking resultaten en je conversies dat je een goede snelheid op je website hebt. Het is fundamenteel voor goed SEO-werk”

Minimaliseer de risico’s van een slechte gebruikerservaring

Bij een slechte provider voor je webhosting riskeer je ook een website die regelmatig crasht en waar je veel geïnstalleerde malware aantreft. En met deze twee symptomen zul je het moeilijk vinden om te scoren in de zoekresultaten van Google, omdat dit dingen zijn die het algoritme van Google als negatief beoordeelt.

Door zorgvuldig te zijn bij het kiezen van een provider voor uw webhosting, heeft u veel te winnen. Verhoogde conversies, een betere gebruikerservaring en een betere basis om op te staan ​​om goed te scoren in de zoekresultaten van Google.

Artikel auteur: SEO-bedrijf Topdog


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *