Web Hosting Reviews

Vul de kerstcadeaucomputer met gratis software! – PC voor iedereen

Computerprogramma’s zijn waanzinnig duur! Hoewel je een goede pc kunt krijgen voor minder dan SEK 5.000, kosten de basisprogramma’s die je nodig hebt minstens SEK 10.000 als je naar de winkel gaat.
Maar betalen voor hun programma’s is niet altijd nodig. Er zijn tal van gratis programma’s die net zo goed werken als de betaalde programma’s – en die volledig legaal te gebruiken zijn.
Hier zijn 25 geweldige gratis programma’s om je nieuwe kerstcadeaucomputer mee te vullen.

Kantoor pakket
Een kantoorpakket bevat de belangrijkste hulpprogramma’s van de computer. Het repareert tekstverwerking, berekeningen en presentaties. De bestseller Microsoft Office gaat voor net iets meer dan duizend Zweedse kronen weg Open kantoor kost geen cent!

Qua gebruik en functies lijken Microsoft Office en Openoffice opmerkelijk veel op elkaar, en Openoffice kan bestanden openen en opslaan in Microsoft-formaten.

Qua uiterlijk is er echter een duidelijk verschil. In de nieuwste versies van Microsoft Office heeft Microsoft een grote verandering in uiterlijk aangebracht. De menu’s zijn verdwenen en vervangen door knoppen. Openoffice daarentegen lijkt meer op het oude Microsoft Office. Wat het beste is, is vooral een kwestie van smaak.

 • Download Openoffice hier: www.pcforalla.se/2.4476/1.125100

Lay-out
Je kantoorpakket is voldoende voor een eenvoudig ontwerp, maar als je iets geavanceerder wilt doen, heb je een echt lay-outprogramma nodig.

Professionele software zoals Indesign kost meer dan SEK 10.000, terwijl bijvoorbeeld Serif Pageplus is gratis.

Het verschil zit vooral in de subtiliteiten. Kies je voor een betaald programma, dan krijg je beduidend meer functies dan in Pageplus. Dit betekent dat het programma nauwelijks geschikt is voor professionals. Maar voor eenvoudigere nieuwsbrieven en uitnodigingskaarten volstaat het zonder problemen.


Beveiligingspakket
Een antivirusprogramma, een firewall en antispywarebeveiliging. Dit zijn drie “must-haves” als u uw nieuwe computer op internet wilt laten aansluiten.

Alle grote beveiligingsbedrijven hebben complete pakketten, inclusief bescherming tegen alle gevaren. Koop je bijvoorbeeld Norton Internet Security, dan is je computer een jaar lang beschermd tegen virussen – en werkt het programma op drie verschillende computers.

Als je geen zin hebt om te betalen, kun je je eigen beveiligingspakket samenstellen uit de gratis programma’s AVG (antivirus), Zonealarm (firewall) en Ad-Aware (antispywarebescherming). Het zal een beetje ingewikkelder zijn, maar veel goedkoper.

 • AVG downloaden: www.pcforalla.se/2.4476/1.123350
 • Zonealarm downloaden: www.pcforalla.se/2.4476/1.126673
 • Ad-Aware downloaden: www.pcforalla.se/2.4476/1.125673


Pdf-creatie
Door de pdf-technologie kun je brochures, kranten en boeken op het scherm lezen. Het gaat erom dat ze er precies hetzelfde uitzien als het origineel, ongeacht de computer, het programma en het lettertype. Het enige dat nodig is, is het gratis programma Adobe Reader.

Adobe Reader kan echter geen PDF-bestanden maken. Voor dat doel verkoopt Adobe het programma Acrobat voor ruim SEK 4.000.
Het gratis alternatief heet Cutepdf Writer en is uiterst eenvoudig. U krijgt gewoon een nieuwe printerdriver. Om een ​​pdf-bestand te maken, open je een willekeurig programma en kies je ervoor om het te “printen” met Cutepdf in plaats van met je gebruikelijke printer.

Het verschil tussen het echte programma Acrobat en Cutepdf Writer is verwaarloosbaar als het gaat om het maken van pdf-bestanden. Mocht u echter uw bestaande PDF-bestand aanpassen, dan is het betaalde programma Acrobat 9 superieur.

 • Adobe Reader downloaden: www.pcforalla.se/2.4476/1.124461
 • Cutepdf-schrijver downloaden: www.pcforalla.se/2.4476/1.177444


Compressie
Als u bestanden via internet verzendt of ontvangt, is een compressieprogramma nodig. Het comprimeert grote bestanden zodat ze minder ruimte innemen en gemakkelijker te beheren zijn.

De bekendste heet Winzip, maar als je geen 500 kronen wilt betalen, werkt de gratis uitdager 7-Zip net zo goed.

Winzip ziet er bedachtzamer en netter uit, maar Z-zip heeft nog een ander voordeel. Het is in het Zweeds.

 • 7-Zip downloaden: www.pcforalla.se/2.4476/1.126225


Trimmen
Hopelijk werkt je nieuwe computer perfect. Maar na verloop van tijd is er een groot risico dat het gaat verknoeien. De oplossing kan zijn om de computer schoon te maken. U kunt bijvoorbeeld onnodige bestanden verwijderen en ervoor zorgen dat het systeem up-to-date is.

Het gratis programma CCleaner doe dit snel, veilig en gemakkelijk – en in het Zweeds.

 • Ccleaner downloaden: www.pcforalla.se/2.4476/1.124629


Communicatie
Vrienden en familie in het buitenland prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar wensen? Het programma gebruiken Skypen je doet het gratis. Zolang u communiceert tussen twee computers, zijn niet alleen tekstchats, maar ook spraak- en videogesprekken gratis. Met Skype kun je ook goedkoop bellen vanaf je computer naar gewone telefoons.

 • Skype downloaden: www.pcforalla.se/2.4476/1.124325


internetten
Als u niet van Internet Explorer houdt, zijn er drie andere populaire browsers die gratis zijn: Firefox, Opera En Safari.

Bevalt het e-mailprogramma Outlook Express of Windows Live Mail je niet, dan kun je de gratis programma’s gebruiken Dondervogel.

En heb je een eigen website en moet je daar materiaal op uploaden? FTP-surfer een uitstekend gratis programma.

 • Firefox downloaden: https://www.pcforalla.se/2.4476/1.125665
 • Opera downloaden: https://www.pcforalla.se/2.4476/1.147366
 • Safari downloaden: https://www.pcforalla.se/2.4476/1.227216
 • Thunderbird downloaden: https://www.pcforalla.se/2.4476/1.125160
 • FTP Surfer downloaden: https://www.pcforalla.se/2.4476/1.126658

Het artikel gaat hier verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *