Web Hosting Reviews

VPS bij Digital Ocean | Tips om aan de slag te gaan

Hoe een VPS op Digital Ocean in te stellen

Soms heeft u meer vrijheid nodig dan een traditionele webhost kan bieden. De webhost is zeker gemakkelijker om mee te beginnen en veel van de hedendaagse webhosts bieden de functionaliteit die de overgrote meerderheid van de gebruikers nodig heeft.

Het kan echter voorkomen dat u de server naar uw eigen wensen wilt of moet kunnen configureren.

Dat is waar de VPS in het spel komt. VPS staat voor Virtual Private Server en is een virtuele server waar je beduidend meer controle over hebt dan de webserver waartoe je toegang krijgt door ruimte te huren bij een webhost.

VPS op Digital Ocean

Kies de grootte en prijs van uw digitalocean droplet vpsDe goedkoopste optie kost niet meer dan 5 dollar per maand en geeft je toegang tot een virtuele server met 512 MB RAM, een single-core processor, een SSD-schijf van 20 GB en 1 TB aan dataverkeer.

De prijs per maand wordt berekend op basis van een uurprijs vermenigvuldigd met 28 dagen. U betaalt alleen voor de tijd dat u de dienst gebruikt en kunt op elk moment nieuwe virtuele servers starten of verwijderen. Digital Ocean noemt je VPS’en droplets – een droplet is dus een VPS.

VPS configureren met installatie met één klik

Digital Ocean One Click App-installatie

Kies wat je wilt installeren.

Log in op uw account op DigitalOcean.com.

U gaat direct naar het configuratiescherm, waar u uw actieve druppels kunt zien en nieuwe kunt maken. Nadat je op create droplet hebt geklikt, kun je kiezen tussen het gebruik van een van de vijf verschillende Linux-distributies of FreeBSD als het besturingssysteem op je VPS.

Je kunt ook kiezen voor de one-click apps optie om snel aan de slag te gaan met de gewenste applicatie, bijvoorbeeld WordPress of Joomla. In deze handleiding kies ik voor de eenvoud voor de installatie van Joomla met één klik. In deze stap kies je ook de grootte van je VPS en eventuele extra opslagruimte.

Een datacenter kiezen

Kies datacenter voor uw do vps-droplet

Kies voor uw druppel een datacenter dat het dichtst bij uw bezoekers staat.

Bij het kiezen van de geografische locatie van het datacenter dat uw VPS zal hosten, moet u degene kiezen die het dichtst bij uw doelgroep staat.

Daarna kun je kiezen uit verschillende add-on opties zoals SSH – een veilige manier om verbinding te maken met je VPS.

Het gebruik van SSH wordt aanbevolen en wanneer u klaar bent met de configuratie, start u gewoon uw virtuele server op! Je VPS is nu up and running en heeft een IP-adres gekregen waarmee je kunt inloggen op je Joomla installatie.

Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​domeinnaam toe te voegen om een ​​gebruiksvriendelijkere URL voor je VPS te creëren.

Handmatige configuratie van VPS

Beginnen met een Linux- of FreeBSD-distributie en zelf applicaties installeren vereist iets meer configuratie en het kan geen kwaad om eerdere ervaring te hebben met op Linux gebaseerde systemen. Ik heb ervoor gekozen om de Linux-distributie Ubuntu 16.04 te installeren.

De eigenlijke installatie van de distributie is niet ingewikkelder dan de vorige installatie met één klik van Joomla. Nadat de installatie is voltooid, is er echter geen website beschikbaar op het IP-nummer dat aan uw virtuele server is toegewezen. Het mist zelfs een webserver, wat betekent dat het aan jou is om het te installeren.

De LAMP-stack installeren

LAMP Digitale Oceaan

Installatie van LAMP-stack wordt uitgevoerd

U bent vrij om elke gewenste webserver te installeren, ik heb ervoor gekozen om de zogenaamde LAMP-stack te installeren.

LAMP staat voor Linux, Apache, MySQL en PHP en is de meest voorkomende combinatie van webserver, databasemanager en scripttaal voor gebruik in Linux-omgevingen.

De LAMP-stack is het Linux-equivalent van MAMP (voor Mac) en WAMP (voor Windows). De componenten in de LAMP-stack kunnen samen of afzonderlijk worden geïnstalleerd en Digital Ocean biedt een goede handleiding die laat zien hoe u dit moet installeren.

Het duurt natuurlijk wat langer om de LAMP-stack op een VPS te installeren dan om deze in een lokale ontwikkelomgeving te installeren. Geduld is echter een schone zaak en wie op iets goeds wacht, wacht nooit te lang! Zodra de webserver is geïnstalleerd, kunt u controleren of deze werkt door naar het IP-adres van uw virtuele server te bladeren. Als alles goed is gegaan, wordt u begroet door de onderstaande afbeelding:
Ubuntu-webserver Digital Ocean

Installatie van applicaties

Zodra de webserver op uw virtuele server is geïnstalleerd, bent u klaar om te beginnen met het installeren van applicaties zoals Joomla en WordPress.

Beheer van uw VPS

Ubuntu VPS Digitale OceaanU kunt meer virtuele servers (of droplets) maken of ze verwijderen (vernietigen) als uw behoeften veranderen. Je VPS kan naar behoefte ook meer resources toegewezen krijgen in de vorm van werkgeheugen, rekenkracht en opslagruimte.

Dit maakt de virtuele server een veel flexibeler alternatief voor de statische webhosting. Hoewel er webhosts zijn die u onderweg kunt upgraden en downgraden, zijn er weinig of geen webhosts die per uur rekenen en de flexibiliteit bieden die een virtuele server bij bijvoorbeeld Digital Ocean u biedt.

Kortom, Digital Ocean is een van de toonaangevende aanbieders van virtuele servers op de markt. De lage prijs, gecombineerd met de aangeboden flexibiliteit en functionaliteit, maakt het zelfs voor minder ervaren gebruikers ongecompliceerd om aan de slag te gaan.

Als u zich echter niet op uw gemak voelt bij de opdrachtprompt, moet u een van de vele beschikbare installaties met één klik gebruiken.

Door de flexibele facturatie is het ook geen probleem om een ​​virtuele server te slopen en een nieuwe op te starten. Wees niet bang om iets nieuws te proberen en kijk of een virtuele server iets voor jou is!

Ontvang $ 100 om DigitalOcean maximaal 2 maanden gratis uit te proberen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *