Web Hosting Reviews

Vermijd de valkuilen van WordPress

WordPress is in de vroege jaren 2000 gemaakt, zodat zelfs mensen die geen computeringenieur zijn zichzelf op internet kunnen publiceren. Het is simpel gezegd zowel een commerciële blogservice als een gestandaardiseerde publicatietool die in de loop der jaren het dagelijkse leven van miljoenen gebruikers over de hele wereld heeft vereenvoudigd.

Het grote voordeel van WordPress is juist de grootte. Welke zorgen er ook rijzen, u kunt ervan uitgaan dat iemand eerder op dezelfde mijn is gestapt en het probleem heeft opgelost.

Het internet staat vol met WordPress-doktoren en forums waar je snel antwoord kunt krijgen op je exacte vraag, maar hier zijn enkele valkuilen die je moet proberen te vermijden als je aan de slag gaat.

Kies de juiste webhost

Nu WordPress zo wijdverspreid is, lijkt het misschien vanzelfsprekend dat alle webhosts WordPress ondersteunen, maar voor de zekerheid moet je van tevoren controleren of ze dat wel doen.

U moet er ook achter komen of ze automatische installatie aanbieden via het configuratiescherm. Het bespaart u tijd en ergernis.

Gebruik een goed wachtwoord

Uw blog of website is misschien niet de meest aantrekkelijke voor ’s werelds datahackers, maar het is dwaas om ze de kans te geven. Dus op dezelfde manier waarop je je auto op slot doet, zelfs als het een twintig jaar oude hoop roest is, moet je een goed wachtwoord kiezen.

“Admin” is het eerste dat een hacker probeert, daarna “Wachtwoord”. Dus wees een beetje creatiever, mix hoofdletters en kleine letters en voeg ook wat speciale tekens toe.

Want als het wachtwoord wordt gekraakt, kan de hacker in het ergste geval virussen inbrengen die je bezoekers treffen en dan ben je niet populair.

Waarom gebeurt er niets?

U brengt wijzigingen aan in uw WordPress-site, maar wanneer u deze in de browser bekijkt, ziet deze er hetzelfde uit als voorheen. Dit komt waarschijnlijk omdat de cache moet worden vernieuwd.

Begin met het herladen van de pagina (F5 of Ctrl + R in Windows, Cmd + R in Mac). Als dat niet helpt, moet u mogelijk de cache wissen, hetzij in de browser of in WordPress.

Maar dit is nog maar het begin. Je zult je haren vele malen uit je hoofd trekken over WordPress, maar ook veel plezier beleven aan de service. De populariteit is geen toeval.

Om inspiratie op te doen kun je met voordeel kijken naar pagina’s die in WordPress zijn gebouwd, het is mogelijk om geavanceerde sites met speciale functies, zoals Consector, ook in WordPress te bouwen.


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *