Web Hosting Reviews

Verdien geld als affiliate met uw pagina’s ℹ️ Word een fulltime affiliate

Het runnen van een website of blog hoeft niet alleen een hobby te zijn. Met doorzettingsvermogen en actief werk kun je als affiliate geld verdienen en salaris trekken en aan jouw kant leven.

Dan Nilsson, affiliate-expert, zegt dat het in de praktijk 2-3 jaar duurt. Maar hoe kom je daar? Wat is er nodig om affiliate te worden?

Als affiliate krijg je geld voor het linken van je bezoekers aan verschillende bedrijven en sites. Het gebruikelijke is dat u betaald krijgt voor elke unieke bezoeker die wordt omgeleid of voor elke persoon die op de link klikt en vervolgens een aankoop of iets dergelijks voltooit.

Daarom moet u een groot aantal conversies realiseren om met enkele sprekende sommen te komen – Gewoon een website opzetten en aansluiten bij een aangesloten netwerk is niet voldoende.

Hier zijn enkele gouden regels die u moet volgen als u echt geld wilt verdienen:

Werk uw pagina bij om de inhoud actueel en relevant te houden

De allereerste regel voor succes als affiliate is heel eenvoudig: update regelmatig. Met frisse en relevante content laat je zien dat er een reden is voor mensen om je site te bezoeken.

Als je de content ook regelmatig publiceert, bouw je uiteindelijk vertrouwen op bij je lezers. Ze weten dat ze naar binnen kunnen gaan en het laatste nieuws kunnen lezen over bijvoorbeeld domeinen op uw site – en zullen niet teleurgesteld zijn dat de laatste blogpost 2 jaar geleden is gemaakt.

Krijg meer bezoekers en potentiële advertentieklikkers

Dan Nilsson, affiliate-expertZodra er een reden is voor mensen om uw pagina te bezoeken, moet u ervoor zorgen dat ze deze vinden. Als u met WordPress werkt, vindt u een overzicht van plug-ins en andere stukjes en beetjes voor uw SEO-werk.

Advertenties en/of verspreiding in sociale media zijn daarom ook belangrijk om een ​​goede lezersgroep op te bouwen. Hoewel elke bezoeker een potentiële advertentieklikker is, hoeft u geen honderdduizenden bezoekers te bereiken. Dan Nilsson geeft een voorbeeld:

Je schrijft over accessoires of lifestyle. We gaan ervan uit dat partnerprogramma’s in deze gebieden 10% van de omzet als compensatie bieden en dat de gemiddelde bestelling in de branche SEK 500 is. Stel ook dat het je lukt om 10% van je bezoekers door te laten klikken naar verschillende websites, waarvan 5% leidt tot aankopen.

Dit betekent dat als de blog 1000 bezoeken per dag heeft, dit leidt tot 100 klikken en 5 bestellingen. De totale omzet is SEK 2.500, waarvan SEK 250 naar jou gaat. Over een maand is dat SEK 7.500. Om op uw site te wonen, wilt u misschien ten minste SEK 25.000 opnemen, wat betekent dat u ongeveer 3.300 bezoeken per dag nodig heeft.

Maar het gaat niet alleen om cijfers. Het gaat er ook om wie uw site bezoekt en of zij een aantrekkelijke doelgroep vormen voor de bedrijven die adverteren.

Zoek een niche en een duidelijke doelgroep

De bedrijven en sites die met affiliates werken willen hun specifieke doelgroepen bereiken. Een apparatenketen wil waarschijnlijk mensen bereiken die huizen bouwen of verbouwen, terwijl een sportwinkel mensen wil bereiken die in verschillende vormen sporten – het principe ligt voor de hand.

Hoe meer niche uw website is, hoe veiliger het is voor adverteerders. Bedenk zelf of je sportkleding verkoopt en moest kiezen tussen een website die alleen over trainen schrijft of een algemene pagina gericht op een gezonde levensstijl. U kiest natuurlijk voor de puur trainingssite, want alle lezers daar zijn potentiële klanten.

Besef dat het tijd en energie kost om succesvol te zijn

Het creëren van relevante en frisse content binnen een bepaalde niche terwijl je het lezerspubliek vergroot, doe je niet van de ene op de andere dag. Met andere woorden, aangesloten netwerken zijn geen snelle oplossing die van uw website of blog meteen een melkkoe maakt. Dan Nilsson zegt dat je een lang uithoudingsvermogen nodig hebt:

Ik zou zeggen dat de meeste mensen die tegenwoordig hun brood verdienen met hun website, en misschien zelfs werknemers of consultants hebben die hen helpen, het minstens 2-3 jaar hebben geduurd voordat ze veel bezoekers begonnen te krijgen om wat geld te verdienen. Maar het hangt ook af van wat voor type affiliate je bent en in welke segmenten je werkt.

Samenvatting

  • Zoek een niche en concentreer je daarop
  • Zorg ervoor dat u een aangesloten netwerk vindt dat bij uw niche past
  • Houd de inhoud fris, up-to-date en relevant
  • Werk met SEO en sociale media
  • Geef niet op als het moeilijk is

Heb je zelf tips? Schrijf een reactie!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *