Web Hosting Reviews

Valse Instagram-apps verspreiden malware

Eerder deze maand kwam de foto-app Instagram uit voor Android. Binnen een week werd de app maar liefst vijf miljoen keer gedownload van Google Play. Facebook was zo onder de indruk van de app dat het bedrijf iets meer dan een week geleden aankondigde de app voor een miljard dollar te kopen.

Nu proberen ook cybercriminelen op de kar te springen en zijn ze begonnen met het verspreiden van een nepversie van Instagram die kwaadaardige code bevat.

Volgens het beveiligingsbedrijf Sophos is dit op meerdere sites online verschenen. De websites zien er echt uit, maar proberen de bezoeker te misleiden om een ​​valse versie van Instagram naar zijn telefoon te downloaden.

sophos instagram android
Voorbeeld van een nepwebsite die Instagram aanbiedt om te downloaden.

– Schadelijke apps voor Android vormen een groeiend probleem. Vorige week nog zagen we nepversies van Angry Birds Space online circuleren. Het is waarschijnlijk dat dezelfde mensen achter deze malware die zich voordoet als bekende apps dezelfde mensen zijn, zegt Graham Cluley van Sophos.

Volgens Sophos mogen gebruikers nooit apps downloaden van een andere locatie dan Google Play, tenzij ze er zeker van zijn dat het veilig is om dit te doen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *