Web Hosting Reviews

Uw productbeschrijvingen kunnen uw superkracht of uw grootste probleem zijn

We shoppen steeds meer online. Al in 2017 kon Statistics Sweden stellen dat Zweden een van de landen in Europa is met de meeste e-commerce. Er is een online winkel voor vrijwel alles en klanten vertrouwen op productbeschrijvingen om te begrijpen wat ze kopen. Op deze manier is de productbeschrijving een vorm van virtuele verkoper in de online winkel.

Wat moet de productbeschrijving de klant vertellen?

Dit is een belangrijke vraag voor de freelance schrijver die een goede productbeschrijving wil schrijven. En hier kunnen we eigenlijk een beetje denken zoals we in een gewone winkel zouden doen. Wie online winkelt, heeft precies dezelfde vragen als wie in een gewone winkel koopt.

We vragen naar zaken als:

  • Zal deze gadget mijn probleem oplossen?
  • Zijn er goedkopere alternatieven?
  • Wat zeggen anderen over het product of de dienst?

Dit zijn drie punten die ons goede aanwijzingen geven over hoe een productkopie kan fungeren als een effectieve virtuele verkoper en hoe meer mensen op de koopknop kunnen klikken.

Een productbeschrijving die verkoopt

Het is geen rocket science, maar als je een rondleiding door online winkels maakt, kom je tal van productbeschrijvingen tegen die het doel van hun functie volledig missen. Ze kunnen vol ingewikkelde details zitten.

U moet een CNC-operator zijn om een ​​slijpmachine te kopen. De tekst dwaalt maar door over een heleboel details die niet eens interessant zijn als je gewoon van je verstopte neus af wilt. En je snapt niet over welk product de producttekst eigenlijk gaat. Deze verkoper was ontslagen uit een gewone winkel!

Een exemplaar van een verkocht product zal:

  • Laat zien hoe het het probleem oplost – Direct aan de slag! Er zijn niet veel woorden voor nodig om te begrijpen waarom dit het ding is dat je nu moet kopen om je beter te voelen, je doelen te bereiken, iemand gelukkig te maken, rust en stilte te krijgen, enzovoort…
  • Laat zien dat het product betaalbaar is – U hoeft niet op zoek te gaan naar goedkopere varianten, want dit geeft u wat u nodig heeft voor het geld!
  • Deel dat vele anderen hetzelfde product hebben gekozen – Als er echte productrecensies in de buurt van de productbeschrijving zijn, is dat nog beter.

Door te focussen op de belangrijkste punten wordt het makkelijker om de producttekst te schrijven die verkoopt. Wat u precies moet zeggen, hangt af van wat er wordt verkocht. Liegen werkt niet. Maar het is bijna altijd mogelijk om de punten te benadrukken die een verschil kunnen maken en de klant tot een positieve houding te brengen en te kopen.

Klantspecifieke productteksten

Het volgen van de drie hierboven geschetste punten biedt een goed plan en richting voor elk type productkopie. Maar het is duidelijk dat het schrijven van unieke productbeschrijvingen belangrijk is. Een tip is om deze teksten als een echte verkoper te zien.

Sluit je ogen en stel de vragen die de potentiële klanten stellen. Geef de antwoorden kort en bondig in een productbeschrijving die gemakkelijk te lezen is. Voila, nu heb je een goede virtuele verkoper in je online winkel!


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *