Web Hosting Reviews

Test: Belkin Connect USB-C 11-in-1 – laptopdock voor op het bureau

Samenvatting

Deskundige beoordeling

Voordelen

  • Extra veel aansluitingen.
  • Werkt als laptopsteun.
  • Gemakkelijk toegang tot alle poorten.
  • Stabiel en probleemloos.

Nadelen

  • Onhandig voor mobiel gebruik.
  • Neemt ruimte in beslag.
  • Ondersteunt geen 4k 60Hz.

Mening

Als je weet dat je het dock maar op één en hetzelfde bureau zult hebben en er de juiste computer voor hebt, die het ontwerp het beste kan gebruiken, dan is dit een echt hoogtepunt voor een dockingbox. Tenminste voor degenen die geen 4K-scherm gebruiken. Stijlvol, ruim, gebruiksvriendelijk en veelzijdig, voor een betaalbare prijs.

getest product: Belkin Connect USB-C 11-in-1
Prijs: Vanaf SEK 1.180 bij Amazon

Belkin heeft een groot assortiment dockingstations, van goedkope en eenvoudige mini-adapters tot enorme multifunctionele docks met Thunderbolt 4-vereisten. De Connect USB-C 11-in1 Multidock-poort valt er ergens tussenin. Het is een breed dock dat vooral bedoeld is voor de desktop, waardoor je vooral extra veel poorten hebt om accessoires en schermen op aan te sluiten.

PC voor iedereen aanbeveelt

Hij is bijna 30 centimeter breed, heeft een wigvormig ontwerp zodat je er je laptop op kunt zetten en krijgt daarnaast een ergonomisch verhoogd toetsenbord en extra aansluitingen aan de achterkant. Het werkt prima op een 13- tot 14-incher, terwijl een grotere laptop het risico loopt wiebelig te worden.

Het mooiste is als je computer de usb c-poort aan de linkerkant heeft, daar is het apparaat voor ontworpen, en het snoer te kort is om rond de computer te trekken. Maar het is ook mogelijk om het op zijn kop te zetten. De steun is niet zo stabiel en de tekst op de achterkant die de poorten markeert, staat ondersteboven, maar het werkt. Je kunt het natuurlijk allemaal negeren en ook gewoon de doos erbij hebben.

Hier krijg je, zoals de naam al doet vermoeden, elf functies. Om te beginnen vier usb-poorten, waarvan één type c en één usb 2.0. De anderen zijn allemaal usb 3 gen 1 met een snelheid van vijf gigabit. Het is ook de standaard van de dataverbinding met de computer. De usb c poort wordt dan ook gebruikt om een ​​stroomadapter op aan te sluiten zodat je via usb c stroom naar de computer kunt sturen, dus meestal zal het druk zijn.

Belkin Connect USB-C 11-in-1 multidock-poort
Het brede toestel van Belkin komt het beste tot zijn recht als je de computer er bovenop zet. Maar het werkt niet bij iedereen. De locatie van de usb c poort kan bepalend zijn, aangezien het snoer vrij kort is. Een te lichte computer heeft ook de neiging om te schuifelen.

Alle soorten schermen

Je krijgt hdmi-poort, grote displaypoort en een oude klassieke vga-poort als je echt een oud scherm hebt en wilt aansluiten. Het scala aan functies wordt dan gecompleteerd door een 3,5 mm analoge headsetpoort, een gigabit ethernetpoort en een kaartlezer voor sd-kaarten en micro sd. Het is moeilijk te bedenken wat er nog meer nodig zou kunnen zijn.

Wat je hier niet krijgt, is extra snelheid. Zoals ik al zei, de USB-verbinding met de computer is vijf gigabit, en dus net zo snel als de USB-poorten in het dock krijgen. Het is echter goed genoeg voor een hoge leessnelheid naar de meeste externe USB-opslagapparaten en voor een snelheid van bijna gigabit via ethernet.

Het videosignaal is ook niet zo snel. Het ondersteunt 4K-resolutie bij 30 Hz en 1080p-schermen bij maximaal 60 Hz. Het is een beetje anders wat je precies kunt aansluiten op een Windows-computer en een Mac, maar tot twee 1080p-schermen met een framesnelheid van 60 Hz zouden mogelijk moeten zijn. Evenzo een 1440p-scherm met dezelfde framesnelheid. maar waarschijnlijk niet twee. We hebben niet de kans gehad om dat te testen.

Eenvoudig en stabiel

We testen het aansluiten van een 1080p-monitor, een USB-harde schijf, een USB-muis, een headset, een voedingsadapter en een vast netwerk. Dat het na drie seconden is aangesloten en perfect werkt. Dit is precies hoe het zou moeten gaan. De snelheid over ethernet bereikt het plafond van onze gigabitverbinding en de snelheid over usb 3 lijkt te houden wat is beloofd. Gedurende twee dagen gebruik merken we geen problemen met losgekoppelde netwerk- of USB-apparaten.

Belkin Connect USB-C 11-in-1 Multidock-poort in de hand
Veel kleine dockingboxen werken ook goed als draagbare USB-hubs. Het is dit type pop minder geschikt als. Belkin heeft ook zulke kleine, maar geen enkele met zoveel poorten.

Qua kwaliteit valt er hier dus absoluut niets te klagen. Met een enkele aangesloten connector krijgen we veel mogelijkheden om de functionaliteit van de computer uit te breiden. De oplossing met het dock als computerondersteuning kan voor sommige gebruikers praktisch zijn als ze een computer hebben waarvoor het geschikt is. Anders kan het een punt zijn om naar compactere ontwerpen te kijken. Zeker als je hem mee gaat nemen op reis.

Met een prijs iets boven de duizend verwachten we iets extra’s. In dit geval is het extra het grote aantal verbindingen, terwijl andere iets duurdere docks die we hebben getest zich in plaats daarvan richten op hogere snelheden voor zowel data als beeld. Het is aan jou waar je waarde aan hecht.

Specificaties

Productnaam: Belkin Connect USB-C 11-in-1 multidock-poort
getest: mei 2022
Fabrikant: Belkin
Computerverbinding: Usb 3 type c gen 1
Video uitgang: Hdmi, displayport, vga
USB-poorten: 2 stuks usb 3 gen 1 type a, usb 3 gen 1 type c, usb 2.0
Netwerk: Gigabit Ethernet
Stroomvoorziening: 100 W usb pd (via usb c)
Gemengd: Kaartlezer (sd/micro sd), headset
Maat: 29,7 x 15,2 x 2,9 cm
Gewicht: 447 gram
Systeemvereisten voor volledige functionaliteit: Usb 3 type c met displayport alt-modus en usb power delivery
Garantie : 2 jaar
Prijs: Vanaf SEK 1.180 bij Amazon

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *