Web Hosting Reviews

Sony kiest voor Star Office – PCforAll

Sony kondigt aan dat ze vanaf volgend jaar Microsoft Office gaan vervangen door Sun’s Star Office. Dit geldt in ieder geval voor pc’s van Sony die in Europese landen worden verkocht.

Sony wordt daarmee de eerste grote computerleverancier die voor Star Office kiest, wat op termijn natuurlijk ook de dominantie van Microsoft op het gebied van kantoorsoftware bedreigt. Eerder dit jaar kondigde Hewlett-Packard aan dat ook zij Microsoft Office verlaat als de vooraf geïnstalleerde kantoorsuite op computers die in de VS worden verkocht en in plaats daarvan kiest voor WordPerfect van Corel.

De reden hiervoor lijkt vooral puur financieel te zijn voor de fabrikanten. Details over de prijzen van Sun en Corell voor de respectievelijke kantoorsuites zijn niet bekend, maar velen lijken ervan overtuigd dat ze geen winst maken door hun software aan de verkopers te verkopen. In plaats daarvan wordt aangenomen dat de bedrijven het gebruik van hun kantoorpakketten naar voren willen schuiven en daarmee proberen grotere bedrijven in de toekomst ook van softwarepakket te laten wisselen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *