Web Hosting Reviews

Phishing komt steeds vaker voor – PCforAll

Volgens het beveiligingsbedrijf Mcafee, wiens antiviruslab Avert elk kwartaal een rapport over de beveiligingsdreigingen publiceert, is de groei van het aantal nieuwe computervirussen tussen 2002 en 2004 afgenomen.

– Terwijl het aantal nieuwe virussen afneemt, nemen andere soorten kwaadaardige code en aanvallen toe met 20 procent, zegt Vincent Gullotto van Mcafee Avert.

De bedreigingen die Mcafee vergroot, zijn het aantal phishing-pogingen, dat wil zeggen, iemand die gebruikers probeert te misleiden om inloggegevens voor online banken of iets dergelijks te verkrijgen door vervalste e-mails te verzenden. Volgens Avert zijn er 2.625 actieve phishing-websites, een stijging van 50 procent ten opzichte van december 2004.

Daarnaast neemt het aantal programma’s toe dat zwakke punten en bugs in besturingssystemen en programma’s uitbuit. Avert heeft 200.000 meldingen van dergelijke malware ontvangen.

Mcafee meldt ook dat het aantal gsm-virussen is toegenomen van vijf in het laatste kwartaal van 2004 tot 50 in het eerste kwartaal van dit jaar.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *