Web Hosting Reviews

Oticon On-App

Oticon is een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van hoortoestellen en hun geavanceerde producten worden in meer dan 20 landen gebruikt. Met hun innovatieve app Oticon On-App kunnen slechthorenden hun hoortoestellen bedienen via een smartphone.

We hebben een lange weg afgelegd met de hoortoestellen van weleer die erg zichtbaar waren, niet erg verstelbaar en vaak rinkelen of andere onaangename problemen veroorzaakten.

Tegenwoordig zijn er hightech hoortoestellen die bijna onzichtbaar zijn en met een app te bedienen zijn. Het is iets dat mijn slechthorende grootvader graag had gewild, omdat hij graag nieuwe technologie uitprobeerde die het leven zou kunnen vereenvoudigen. Als hij de kans had gekregen om een ​​modern hoortoestel te dragen dat wordt bestuurd door een app, dan weet ik zeker dat hij dat zou hebben gedaan.

Audika, een van de leidende spelers in hoorzorg in Zweden, biedt verschillende onzichtbare modellen met geavanceerde technologie. Een van hun meest geavanceerde hoortoestellen is de Oticon Opn, ’s werelds eerste met internet verbonden hoortoestel.

Hij staat in verbinding met de Oticon On-App app, waardoor het hoortoestel op verschillende manieren te bedienen is.

De app gedownload uit de App Store of Google Play is gekoppeld aan Oticon Opn, dan heb je toegang tot de volgende functies:

 • U kunt geluid rechtstreeks van de tv naar het hoortoestel overbrengen. Het lost het probleem op dat je altijd dicht bij de tv moet zitten of het volume op maximaal moet zetten om iets te horen. Alles van zijn favoriete shows kunnen horen, is ongetwijfeld iets wat mijn grootvader op prijs zou hebben gesteld.
 • In de app wordt het geluid aangepast en kun je ook schakelen tussen programma’s die een audicien aan het hoortoestel heeft toegevoegd.

  Als je accessoires hebt, zoals een tv-adapter of ConnectClip, verschijnen deze automatisch in de app. U kunt de app ook koppelen met de microfoon van de iPhone.

 • Verlicht tinnitus door middel van Tinnitus SoundSupport-technologie. Via de app kun je een geluid kiezen dat tinnitus verlicht en het wordt dan direct in het hoortoestel afgespeeld.
 • HearingFitness is een slimme functie die je volledige controle geeft over het hoortoestel. Het gebruik wordt op precies dezelfde manier gemeten en geanalyseerd als een trainingsapp.

  Vervolgens kun je inzichten delen die zijn gebaseerd op grote hoeveelheden data, leefstijl- en zorgdata en analyses van de lokale geluidsomgeving. U kunt uw basishoorniveau meten, hoordoelen instellen en uw voortgang bekijken.

 • Het Internet of Things maakt het mogelijk om het hoortoestel met internet te verbinden, waarna je verschillende apparaten kunt verbinden om het dagelijks leven gemakkelijker te maken.

  Zo kun je direct in het hoortoestel een melding krijgen als je een e-mail, sms ontvangt of als er iemand aanbelt. Er is ook een kalenderfunctie, dus als u een aantal belangrijke vergaderingen heeft die u moet bijwonen, kunt u op het geselecteerde tijdstip een melding ontvangen.


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *