Web Hosting Reviews

Ontdek 4 slimme functies van de mediaspeler VLC

VLC-mediaspeler is een zeer populaire vervanging voor Windows Media Player, maar in tegenstelling tot dit programma is VLC zoveel meer dan alleen een mediaspeler.

vlcU kunt met VLC dingen doen waarvoor u anders extra software nodig heeft. Hoe zit het bijvoorbeeld met het rippen van schijven, het opnemen van streaming films van internet of het zelf streamen van audio of video?

Als je het nieuwe besturingssysteem Windows 8 draait, is het ook zo dat Windows Media Center of een andere mogelijkheid om dvd’s af te spelen ontbreekt, dus ook in dat opzicht kan VLC nuttig zijn.

We laten enkele van de mogelijkheden van VLC zien. Je kunt zelf meer ontdekken.
Download hier het programma: www.videolan.org/vlc.

vlc
1. Speel op. De hoofdtaak van het programma is het afspelen van media, en dan is het verheugend dat het bijna alle bestaande audio- en videoformaten ondersteunt zonder extra codecs te installeren. Je kunt ook streams, cd’s en dvd’s afspelen, evenals sommige Blu-ray-schijven.

vlc
2. Maak foto’s. U kunt ook foto’s maken terwijl u naar een film kijkt. Kies gewoon Screenshot maken in Videomenu. De afbeeldingen worden opgeslagen in uw afbeeldingenmap, maar u kunt dit hieronder wijzigen Hulpmiddel, Instellingen, Video.

vlc
3. Converteren/Rip. Een handige functie is het converteren tussen verschillende formaten en het kopiëren van schijven naar bestanden. Kiezen Converteren/Opslaan in Mediablader naar een bestand, schijf of stream en klik Overzetten aan de onderkant. Selecteer doelbestand en formaat. Klik Begin.

vlc
4. Webradio. Kies voor eenvoudig luisteren naar talloze radiozenders van over de hele wereld afspeellijst in Showmenu. Open internetten in het linkerdeelvenster om toegang te krijgen tot een grote selectie. Dubbelklik gewoon op het gewenste kanaal.


Bespreek mediaspelers op Eforum

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *