Web Hosting Reviews

Online therapie geneest depressie

Depressie is een van de meest voorkomende oorzaken van een slechte gezondheid in Zweden, en elke vijfde Zweed wordt op een bepaald moment in zijn leven getroffen door een depressie. Nu hebben Zweedse onderzoekers een nieuwe methode ontwikkeld die het mogelijk maakt om depressie online te behandelen.

Het behandelprogramma livsglädje.se is ontwikkeld door onderzoekers en psychologen van de Universiteit van Uppsala en is gericht op mensen met een lichte of matige depressie. Door een samenwerking met MSN wordt het programma beschikbaar gemaakt voor iedereen die verlangt naar een nieuwe start in het leven.

-Een serieus probleem is dat ongeveer 40 procent van degenen die aan een depressie lijden geen hulp zoekt. We hopen dat ons programma vooral een hulp zal zijn voor diegenen die om verschillende redenen niet willen solliciteren op de traditionele kanalen. De samenwerking met MSN betekent dat meer mensen deze mogelijkheid kunnen ontdekken om hulp te krijgen, zegt Lars Ström, gediplomeerd psycholoog aan de Universiteit van Uppsala en gepromoveerd in “Zelfhulp via internet”.

Het online behandelprogramma vindt u hier.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *