Web Hosting Reviews

Ongebruikelijk met spam op het werk

2.200 berichten in de inbox die spam zijn, is wat de gemiddelde Amerikaanse internetgebruiker dit jaar verwacht te ontvangen. Het probleem van spam blijft ongecontroleerd groeien en tegen 2007 wordt hetzelfde cijfer geschat op 3.600 berichten per jaar en Amerikaans.

Het probleem lijkt echter vooral de gebruikers thuis in de privé-e-mail te betreffen. Op het werk beschouwen de meeste mensen zich gespaard van spam. Dat resultaat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse enquête waarin ruim de helft van de ruim 1.000 respondenten aangeeft helemaal geen spam te ontvangen op hun werkadres. Nog eens 20 procent geeft aan dat maximaal één op de tien berichten spam is.

Het resultaat verraste de verantwoordelijken van de Pew Foundation, die achter de enquête zit. Ze hadden namelijk verwacht dat gebruikers zich overweldigd zouden voelen door alle e-mail op het werk, vooral door het probleem van spam. In plaats daarvan bleek echter dat de meeste mensen erg tevreden waren met de technologie als zodanig.

Dat de respondenten vrijgesteld zouden zijn van spam is echter niet waar. Een op de drie gaf aan dat 75 procent van alle berichten naar het huisadres juist spam was. Bij anderen lijkt het te kloppen dat juist de werkadressen gespaard zijn gebleven.

Aangenomen wordt dat de reden deels is dat bedrijven over het algemeen aanzienlijk effectievere beveiligingen hebben tegen met name spam. Bovendien, en waarschijnlijk het belangrijkste, richten spammers zich vaak op willekeurig gegenereerde e-mailadressen voor de grote onlinediensten zoals Yahoo en Hotmail.

Uit het onderzoek bleek ook dat meer dan 57 miljoen Amerikanen toegang hebben tot e-mail op het werk, een verdubbeling in de afgelopen twee jaar. Gemiddeld wordt er per werkdag een half uur besteed aan het doornemen van de e-mail.

Het rapport is in zijn geheel te lezen op de website van de Pew Foundation.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *