Web Hosting Reviews

Nieuwe programmashows: Zo interessant ben je

Een computer laten analyseren of je liegt uitsluitend door de stem te analyseren, is bijna onmogelijk. Je moet zien hoe de pupillen bewegen en hoe de gezichtsspieren zich gedragen. Maar het is heel goed mogelijk om te meten hoe geïnteresseerd de persoon met wie je praat op dit moment is om met je te praten.

De MIT-studenten noemen het programma de Jerk-o-meter. Het werkt als een add-on voor Skype of vergelijkbare programma’s en onthult in realtime wat uw gesprekspartner ervaart.

Het programma analyseert stresspatronen, activiteit en waargenomen empathie – alles wordt gelezen uit de toon van de stem, niveauverschuivingen in zinnen en de volumesterkte van geselecteerde woorden in een reeks woorden – om u te vertellen hoe uw gesprekspartner het gesprek ervaart. Een score van 1-100 geeft aan hoe goed u bent in het behouden van de interesse van de persoon met wie u spreekt.

De Jerk-o-meter, die hoogstwaarschijnlijk een andere naam krijgt als hij uitkomt, zou volgend jaar klaar moeten zijn. En ze verwachten het voornamelijk aan de telefonische verkoopindustrie te verkopen…

Meer informatie over het project is hier te vinden: http://groupmedia.media.mit.edu/jk.php.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *