Web Hosting Reviews

Nieuwe brandstofceltechnologie maakt het makkelijker om de computer bij te tanken

De nieuwe Mobion-technologie van het Amerikaanse MTI Micro Fuel Cell zal het volgens het bedrijf gemakkelijker maken voor fabrikanten om dmfc-cellen (directe methanol-brandstofcellen) te bouwen die een lange levensduur bieden voor zowel industriële machines als consumentenelektronica.

Er wordt gebruik gemaakt van brandstofceltechnologie al om de bedrijfstijd in grote industriële machines te verlengen en veel bedrijven zijn bezig om de technologie te verkleinen zodat deze ook in bijvoorbeeld mobiele telefoons en laptops kan worden gebruikt. Maar er zijn nog veel obstakels voordat een commercieel product werkelijkheid kan worden. Het is ook de vraag of consumenten bereid zijn te betalen voor vervangbare tankpatronen.

Brandstofcellen produceren energie door een mengsel van methanol en water dat reageert met zuurstof in de cel. Naast energie wordt er koolstofdioxide en meer water geproduceerd. De huidige brandstofceltechnologie maakt gebruik van een aantal pompen en kleppen om het water terug te voeren naar het methanolreservoir voor hergebruik.

Mobion-technologie bestuurt er een 100 procent methanoloplossing in een brandstofcel aan één kant van een dun membraan. De methanol reageert met een katalysator op het membraan en een combinatie van water en zuurstof uit de andere kant van de cel. Protonen van die moleculen gaan door het membraan, maar de elektronen worden de cel uit gestuurd en worden pure energie.

– Het kleine bedrag water dat overblijft, verdampt en zou niet opgemerkt moeten worden door de gebruiker van een product dat wordt aangedreven door de brandstofcellen, zegt Shimson Gottesfeld, technisch directeur bij MTI, tegen IDG News.

Beweging verschilt van andere brandstofceltechnologieën doordat het water dat nodig is voor de reactie volledig in de cel wordt gehouden, waardoor er geen pompen meer nodig zijn. Door bewegende delen in de brandstofcel te vermijden, wordt het gemakkelijker om massaal te produceren en het feit dat het water zich niet vermengt met de methanol totdat de chemische reactie plaatsvindt, maakt de brandstofcel efficiënter dan de huidige technologieën.

MTI beweert dat een Mobioncell verlengt de werktijd van een elektronisch product met 2,5 keer in vergelijking met een standaard lithium-ionbatterij. Waarschijnlijk zal de brandstofcel als uitbreidingskaart worden aangesloten in bijvoorbeeld notebooks, al is het ontwerp nog maar voorlopig.

Flextronics zal produceren de brandstofcellen en consumentenbedrijven zoals DuPont en Gillette maken deel uit van de Mobion-samenwerking. Het eerste product dat de brandstofcel gebruikt, is een RFID-lezer die later dit jaar op de markt komt. MTI denkt dat het in eerste instantie makkelijker zal zijn om impact te maken bij zakelijke gebruikers dan bij gewone consumenten. Het is twijfelachtig of gebruikers zullen accepteren dat ze nieuwe batterijen moeten kopen om een ​​betere levensduur te krijgen, terwijl we eraan gewend zijn geraakt dat we onze apparaten gemakkelijk via het stopcontact kunnen opladen.

Naast gebruik in industriële apparaten MTI hoopt ook het leger te interesseren voor brandstofcellen. Het toenemende gebruik van computers in het veld en problemen met een betrouwbare stroomvoorziening suggereren dat dit een potentiële markt zou kunnen zijn, schrijft IDG News.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *