Web Hosting Reviews

Nederlaag voor Google in Noorwegen

Google.com en Google.no lijken teveel op elkaar. In ieder geval als je de trant van de zoekdienst Google volgt. Een Noorse rechtbank meende echter dat het Amerikaanse bedrijf geen financiële schade had geleden en stond het bedrijf SMSfun dus toe haar activiteiten voort te zetten.

De achtergrond is dat SMSfun in februari 2001 het domein Google.no registreerde. Op de site verkopen ze een speciaal ontworpen zonnebril met Google.no op het montuur gedrukt. In december 2001 besloot de zoekmachine Google zijn bedrijfsnaam ook in Noorwegen te registreren en wilde dus ook toegang tot het domeinadres. Dit veroorzaakte een juridische procedure tussen de twee bedrijven.

Een Noorse rechtbank heeft nu echter een voorlopig besluit genomen om SMSfun door te laten gaan met de verkoop op het adres, omdat de zoekdienst Google niet heeft kunnen aantonen dat zij financiële schade lijden of enig direct risico lopen om hun naam te laten besmeuren. Zo heeft SMSfun nog minimaal een jaar vrije tijd waarin het proces door de rechtbank kan worden beoordeeld en naar behoren kan worden onderzocht.

SMSfun heeft het proces in eigen woorden beschreven op de website www.shopstop.no.

Verder lezen:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *