Web Hosting Reviews

Mobile BankID heeft online veiligheid naar een hoger niveau getild

Weinig dingen hebben de impact van het digitale landschap op ons dagelijks leven zo veranderd als BankID. De populaire e-identificatie bestaat sinds 2003 en sinds 2011 is er ook Mobiel BankID. Vandaag heeft BankID maar liefst 8 miljoen gebruikers en in 2020 werd de dienst maar liefst 5 miljard keer gebruikt.

Met andere woorden, het lijdt geen twijfel dat het een e-identificatie is waarvan het Zweedse volk denkt dat het zowel flexibel als veilig is om te gebruiken.

Van goksites tot autoriteiten – BankID een gegeven standaard

Het is niet overdreven om te zeggen dat BankID nu een standaard is in de Zweedse samenleving. Alles van autoriteiten en 1177 Vårdguiden tot goksites en kleinere bedrijven vertrouwen op BankID om hun bedrijf te runnen. De e-identificatie is gewoon een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven geworden.

In veel gevallen zou BankID zelfs kunnen worden omschreven als meer dan een standaard. Momenteel is het bijvoorbeeld een vereiste dat Zweedse gokbedrijven de identiteit van een speler moeten verifiëren in verband met registratie en inloggen (bron: casinoguide.se), en de identiteit uiterlijk bepalen in verband met de eerste opname van de speler.

Dit betekent dat e-identificaties zoals Mobile BankID niet alleen een standaard zijn geworden in de commerciële online gokmarkt, maar een pure noodzaak voor de spelers om concurrerend te kunnen blijven.

Soortgelijke situaties doen zich ook voor in een aantal andere bedrijfstakken.

Zo werkt BankID – verbeterde beveiliging

De meeste mensen zijn natuurlijk goed bekend met BankID, maar het is gemakkelijk om de service als vanzelfsprekend te beschouwen zonder na te denken over waarom het eigenlijk zo’n effectieve identificatiemethode is. Feit is dat BankID een e-identificatie is die vergelijkbaar is met bijvoorbeeld een paspoort, wat niet veel mensen beseffen.

De reden waarom BankID als zo’n sterke vorm van identificatie kan worden aangemerkt, is onder meer te danken aan het feit dat het een zeer hoog beveiligingsniveau wordt geacht te hebben. De reden daarvoor is dan weer dat je je bank achter je hebt staan ​​als je je identificeert met de dienst.

Wanneer je je BankID krijgt, moet je via je bank een zogenaamde herkomstverificatie doen, waardoor deze in de toekomst kan garanderen dat je bent wie je beweert te zijn. Daarna verloopt elke keer dat je iets tekent bij de dienst, dat via de bank.

Met andere woorden, met andere woorden, het is uw bank die voor u instaat als u zich digitaal verifieert, en een veel sterkere bevestiging dan die bestaat op dit moment nauwelijks.

Met andere woorden, zolang u uw BankID net zo zorgvuldig behandelt als uw paspoort en uw persoonlijke code niet verstrekt, is dit een van de veiligste manieren om uzelf te identificeren.

Snel en gemakkelijk met de mobiele telefoon

BankID is voor consumenten niet alleen de veiligste, maar in veel gevallen ook de gemakkelijkste oplossing om hun identiteit te verifiëren. Voordat BankID, en vooral mobiele BankID, serieus ingeburgerd raakte, was het niet ongebruikelijk om gecompliceerde meerstapsverificaties te hebben.

Deze kunnen als zowel tijdrovend als in sommige gevallen onveilig worden ervaren, maar met Mobilt BankID hoeft een registratie, login of iets dergelijks zelden meer dan een paar seconden te duren.

Het vermijden van meerstapsverificaties online heeft het niet alleen gemakkelijker gemaakt om jezelf te identificeren, maar ook veiliger. Wachtwoorden hoeven niet bekend te worden gemaakt, u hoeft geen gevoelige informatie te delen, etc. – minder stappen in combinatie met authenticatie via de bank heeft simpelweg betekend dat de kans op veiligheidslacunes en fouten is geminimaliseerd.

Het is niet verwonderlijk dat Mobile BankID de meest populaire vorm van de dienst is. Velen van ons hebben altijd hun mobiele telefoon bij zich, wat betekent dat we ons overal digitaal kunnen identificeren – en zelfs als we achter de computer zitten, geven de meeste mensen de voorkeur aan de mobiele versie.

In plaats van met bankboxen te moeten rommelen, hoeven we alleen maar onze mobiele BankID aan de computer te koppelen met ons burgerservicenummer of door een QR-code te scannen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *