Web Hosting Reviews

Microsoft neemt de harde hand – vereist supersystemen om hackers te stoppen

Hardwareontwikkelaars die het Windows 10-platform willen aanbieden, krijgen in de toekomst te maken met nieuwe, strengere beveiligingsmaatregelen. Microsoft heeft besloten dat alle nieuwe apparaten die Windows 10 gebruiken, ook de op hardware gebaseerde beveiligingsoplossing TPM 2.0 moeten bevatten, wat staat voor Trusted Platform Module.

TPM 2.0 beschermt gevoelige gegevens effectief door gecodeerde sleutels op te slaan in specifieke, veilige containers. Microsoft wil ook volledig afstappen van wachtwoorden ten gunste van Windows Hello – een systeem voor biometrische sloten zoals vingerafdrukken en gezichts- en oogverificatie. Het idee is dat die beveiligingsinformatie wordt opgeslagen via TPM 2.0-technologie.

Mis niet: Europol en beveiligingsbedrijven bundelen hun krachten – om een ​​einde te maken aan afpersingsprogramma’s

De technologie zelf is niet nieuw, maar komt tot nu toe alleen voor in bedrijfs- en administratiecomputers. Een van de voordelen van TPM is dat het moeilijker te hacken is in vergelijking met op software gebaseerde oplossingen.

– TPM verhoogt absoluut de beveiliging van laptops, en werkt ook uitstekend als bescherming voor encryptiesleutels en soortgelijke verificatiegegevens, zegt Kevin Murphy, directeur van het beveiligingsbedrijf Ioactive.

Hij gaat door:

– Omdat de technologie op hardware is gebaseerd, worden de sleutels niet opgeslagen in het computergeheugen, dat anders het belangrijkste doelwit is voor hackers. Het is mogelijk om de TPM-chip te kraken, maar het vereist enorme vaardigheden, apparatuur, tijd en investeringen.

Alle aankomende Windows 10-gadgets hebben TPM 2.0 nodig om door Microsoft te worden goedgekeurd. De uitzondering zijn printplaten in de stijl van Raspberry Pi 3 die de light-versie van Windows 10 Iot Core draaien.

Een Microsoft-woordvoerder merkt op:

– TPM 2.0 maximaliseert de beveiliging voor Windows Hello, Passport en zelfs tegen kopiëren beveiligde 4K-streaming. In de toekomst zullen steeds meer functies de technologie nodig hebben.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *