Web Hosting Reviews

Microsoft kan de tijdlijn in Windows 10 doden

In een nieuwe Windows Insider-build van Windows 10 heeft Microsoft de mogelijkheid uitgeschakeld om de tijdlijnfunctie te synchroniseren met een Microsoft-account, behalve voor gebruikers met Azure Active Directory-accounts, en Windows-expert Paul Thurrott vermoedt dat deze volledig zal verdwijnen.

Met de Timeline-functie kun je zien waar je op verschillende machines aan hebt gewerkt, bijvoorbeeld welke bestanden je hebt geopend. De functie werd gelanceerd in 2018 en het doel was om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om tussen verschillende apparaten te schakelen, inclusief mobiele telefoons met zowel Android als IOS.

De koppeling met Android in de Microsoft Launcher-app verdween in het najaar van 2020 en sindsdien is het alleen mogelijk om Timeline te gebruiken als je op meerdere Windows-computers bent ingelogd.

Microsoft wijst er in een blogpost op dat de tijdlijnweergave behouden blijft en uw activiteit op die specifieke computer verzamelt, maar zonder de optie om te synchroniseren met het Microsoft-account. Gesynchroniseerde bestandsgeschiedenis blijft ook net als voorheen in de Office-programma’s.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *