Web Hosting Reviews

Microsoft brengt een belangrijke bugfix uit voor Office 2010

Microsoft maakte gisteren bekend dat het bedrijf volgende week drie beveiligingsupdates uitbrengt die in totaal elf beveiligingslekken dichten. Twee van de updates zijn van toepassing op Office 2010, waarvan er één is gemarkeerd als kritiek.

Andrew Storms van het beveiligingsbedrijf Ncircle Security is verrast door de kritieke bug in Office 2010.

– Office 2010 is gebouwd met de nieuwste technologie op het gebied van beveiliging en bestandsindelingen. De update voor Office 2010 is gemarkeerd als kritiek, maar de updates voor oudere versies van Office zijn alleen gemarkeerd als belangrijk, zegt Andrew Storms.

De updates die volgende week dinsdag worden uitgebracht, omvatten de eerste kritieke update voor Office 2010 sinds de suite in mei werd uitgebracht. Microsoft zal dinsdag ook de eerste update van het bedrijf voor Office 2011 voor Mac uitbrengen.

Verschillende bugs die onlangs zijn opgemerkt, worden echter niet opgelost met de update van dinsdag. Onder andere een nieuw ontdekte bug in IE die het voor hackers mogelijk maakt om zogenaamde snelle aanvallen uit te voeren.

– Het goede nieuws is dat Microsoft volgende week slechts drie updates uitbrengt, het slechte nieuws is dat de bug in Internet Explorer niet wordt opgelost, zegt Andrew Storms.

Andere beveiligingsonderzoekers zijn het daarmee eens.

– Microsoft heeft een tijdelijke oplossing voor de bug in IE gepubliceerd, maar het bedrijf geeft aan geen update uit te brengen buiten de reguliere planning om. Het kan dus meer dan een maand duren voordat dit probleem verholpen is. Het is vreemd dat Microsoft de IE-bug niet als een bedreiging ziet, aangezien hackers al aanvallen op internet hebben gemaakt, zegt Paul Henry van het beveiligingsbedrijf Lumension.

IDG-nieuws

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *