Web Hosting Reviews

Meer gratis programma’s – voor audio en video

Afbeelding verwerken
Met een beeldverwerkingsprogramma kunt u uw digitale afbeeldingen beter maken. U kunt de afbeelding bijsnijden, rode ogen verwijderen of het licht, de kleuren en de scherpte wijzigen. U kunt de programma’s ook gebruiken om uw digitale afbeeldingen te sorteren en te categoriseren, en u kunt ze op internet publiceren, e-mailen of op cd branden.

Dit werkt, of u nu kiest voor het betaalde Photoshop Elements-programma of de gratis challenger Picasa.

Photoshop Elements bevat echter meer subtiliteiten voor het verwijderen van ongewenste details of het invoegen van dingen die niet in uw afbeelding staan. Deze functies zijn niet beschikbaar in Picasa. Om dat te kunnen moet je ook verwerven Verfnet.

Er zijn ook andere goede beeldprogramma’s. Zweeds sprekend Xnview is heel gemakkelijk te gebruiken, maar heeft weinig functies. De Gimp is precies het tegenovergestelde – het is een programma dat rijk is aan finesse, maar nogal moeilijk te gebruiken.

  • Picasa downloaden: www.pcforalla.se/2.4476/1.123923
  • Paintnet downloaden: www.pcforalla.se/2.4476/1.126275
  • Xnview downloaden: www.pcforalla.se/2.4476/1.125669
  • Download The Gimp: www.pcforalla.se/2.4476/1.159476


Mediaspeler
Microsoft’s mediaspeler Windows Media Player ondersteunt zowel audio als video, en u kunt het programma gebruiken om cd’s te branden of muziek van een audio-cd naar uw computer te kopiëren.

Maar er zijn alternatieven voor degenen onder u die niet van Windows Media Player houden. Winamp is bijvoorbeeld een heel eenvoudige mediaspeler waar alle pluisjes zijn weggehaald.

U kunt ook kiezen iTunes die een geweldige functie heeft voor het luisteren naar podcast-radio en Echte spelers wat perfect is om naar online radio te luisteren, tv te kijken en video’s op te nemen van sites zoals YouTube. Als je problemen hebt met het kijken naar bewegende films, dan is dat zo VLC-speler En Miro. Deze eenvoudige videospeler kan in principe alle formaten aan.

  • iTunes downloaden: www.apple.se/itunes
  • Realplayer downloaden: www.pcforalla.se/2.4476/1.125958
  • VLC-speler downloaden: www.pcforalla.se/2.4476/1.120940
  • Miro downloaden: www.getmiro.com
  • Winamp downloaden: www.pcforalla.se/2.4476/1.124597


Geluidsverwerking
Geavanceerde geluidsverwerking in betaalde programma’s zoals Adobe Soundbooth is meestal voor professionals, maar soms moeten zelfs gewone stervelingen met geluid werken. We willen dingen die we hebben opgenomen of in onze mp3-bestanden kunnen knippen en vervagen.

Voor deze doeleinden is het gratis programma Durf perfect. U kunt delen van de audio verwijderen, verplaatsen, kopiëren en u kunt in- en uitfaden. Het is ook mogelijk om verschillende geluidseffecten toe te voegen.

  • Audacity downloaden: www.pcforalla.se/2.4476/1.123320

Ga hier terug naar het eerste deel van het artikel.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *