Web Hosting Reviews

Loopia helpt je slagen met de zakelijke blog

Een eigen blog voor je bedrijf is heel goed voor het opbouwen en versterken van je merk, hoger scoren in zoekmachines en voor het verspreiden van je expertise en het delen van tips met je huidige en potentiële klanten.

Eerder dit jaar werd Loopia, het grootste webhostingbedrijf van Zweden, uitgeroepen tot een van de 30 beste zakelijke blogs van het land. Hieronder delen ze 3 tips voor jou die ook aan de slag wil met je eigen blog voor je bedrijf.


1. Plan je bloggen

Bepaal hoe vaak je nieuwe berichten gaat publiceren, over welke onderwerpen je gaat schrijven, hoe je verkeer naar de blog gaat leiden, via welke kanalen de berichten worden verspreid en waar het bezoek aan de blog de lezer naartoe zal leiden.

2. Schrijf voor je doelgroep

Wanneer je een plan voor je bloggen hebt samengevat, is het tijd om de berichten samen te stellen. Vergeet niet om bij onderwerpen te blijven die uw doelgroep min of meer interesseren.

– Je bezoekers zijn nieuwsgierig naar je blog omdat je kennis hebt van een bepaald gebied, dus we raden je aan om je te houden aan onderwerpen binnen de branche waarin je actief bent, zegt Jimmie Eriksson, CEO van Loopia.

Loopia’s 5 schrijftips:

  1. Verminder het verkooppraatje en deel in plaats daarvan relevante, waardevolle informatie die de lezer helpt en tegelijkertijd een band heeft met uw bedrijf en merk.
  2. Besteed tijd aan de kop en beschrijf de waarde van de post door bijvoorbeeld ‘5 feestkapsels voor het weekendfeest’ te schrijven in plaats van ‘5 tips van Lotten’s kapsalon’.
  3. Bepaal vanaf het begin het doel van het bericht om tijdens het schrijven gemakkelijker bij het onderwerp te blijven.
  4. Gebruik tussenkoppen, lijsten met opsommingstekens en eenvoudig taalgebruik om het bericht zo luchtig en gemakkelijk leesbaar mogelijk te houden.
  5. Gebruik zoekwoorden in de tekst die relevant zijn voor jouw bedrijf en de inhoud van de posts om hoog in de zoekresultaten op bijvoorbeeld Google te komen.

3. Meten en analyseren

Wanneer je een aantal blogposts hebt gepubliceerd, kun je met een analysetool, zoals Google Analytics, bekijken welke posts de beste verspreiding en de meeste clicks hebben gekregen. Probeer patronen te vinden waarvan je leert voor toekomstige berichten. Bekijk ook waar het verkeer naar je blog vandaan komt, om te bepalen welke kanalen het meeste verkeer naar je blog leiden.

Wil je ook een van de beste zakelijke blogs van Zweden runnen?

Start je eigen blog voor het bedrijf met Loopia, ze bieden onder andere WordPress aan, ’s werelds populairste blog- en websitetool.

» Lees meer over en ga aan de slag met je blog bij Loopia.


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *