Web Hosting Reviews

Let’s Encrypt ℹ️ Ontvang een gratis SSL-certificaat op uw webhosting

De advertentie voor gratis SSL-certificaten heb je zeker bij bijvoorbeeld Oderland, Egensajt, Inleed, maar hoe implementeer je die op je eigen website en hoe los je de problemen op die zich voordoen?

Hier komt onze ervaring na het gebruik van Oderland’s oplossing van Let’s Encrypt, maar het werkt op een vergelijkbare manier voor alle webhosts die een controlepaneel hebben dat lijkt op Cpanel.

U kunt gratis SSL-certificaten van Let’s Encrypt krijgen bij deze webhosts:
Ja

 • Eigen site / Inleed
 • Templ.io
 • Surftown (standaard ingeschakeld)
 • Nee

  • Crystone / FSdata
  • Een. com
  • Binair

  Laat het me weten als die lijst verouderd is, we proberen hem up-to-date te houden, maar…


  Waarom Let’s Encrypt / SSL / Https?

  Behalve dat het een kleine boost geeft aan je SEO en dat je gebruikers veiliger kunnen surfen, is misschien wel de grootste reden voor jou als site-eigenaar dat ongeveer 40% van je bezoekers deze waarschuwing vanaf januari 2017 te zien krijgt (misschien al in de zoekresultaten resultaten?):
  google chrome zonder ssl https 2017

  Vanaf het nieuwe jaar alleen nog sites die gevoelige gegevens verwerken, maar “als onderdeel van een langetermijnplan om alle HTTP-sites als onveilig te markeren.” schrijft Google Beveiligingsblog. Het is dus net zo goed om vroeg weg te zijn.

  Dus ga bij je webhost liggen en vraag het en wie weet vier jij het nieuwe jaar met een nieuwe webhost.

  De installatie

  1. Log in op uw Cpanel en zoek de beveiligingsbox, daar zou u Let’s Encrypt moeten vinden, klik op de link.
  Laten we gratis SSL Https Cpanel versleutelen

  2. Klik op + Probleem voor het domein waarvoor u SSL wilt inschakelen.
  SSL-certificaat uitgeven in Cpanel

  3. SSL inschakelen, we kozen voor de standaardinstellingen:
  Certificaat uitgeven, laten versleutelen in Cpanel

  4. Wacht even, dan zou je een bericht moeten krijgen dat “Het SSL-certificaat is nu geïnstalleerd”. Nu kan het oplossen van problemen beginnen!

  Probleem…

  Misschien heb je geluk en krijg je meteen de groene “https” in de adresbalk. Gefeliciteerd! Maar als u, net als wij, een beetje moeite had om alles aan de praat te krijgen, volgen hier enkele tips die ervoor zorgden dat het SSL-certificaat op Techtag volledig werkte. Chrome leek wat moeilijker te zijn in Safari, dus we hebben alle probleemoplossing in Chrome uitgevoerd.

  SSL gemengde inhoudZoek gemengde inhoud: Het enige probleem dat we ondervonden toen we ons certificaat installeerden, was gemengde inhoud, dat wil zeggen dat sommige delen van de pagina onveilig worden geladen.

  Herstel gemengde inhoud. Klik met de rechtermuisknop en selecteer “Inspecteren” met de tools van Chrome. Mogelijk moet u de pagina opnieuw laden.
  Klik op Beveiliging: Hier ziet u alle bestanden die via normaal http worden geladen.

  Externe bronnen: We hadden vooral problemen met banners en externe javascript. Om deze problemen op te lossen, kunt u controleren of er een https-versie is (die er meestal is) of gewoon het ding verwijderen dat het probleem veroorzaakt.

  Als het iets is waar je zonder kunt leven, is het natuurlijk het gemakkelijkst. Het kan natuurlijk de moeite waard zijn om dit te controleren voordat u begint.

  Oude informatie: Bij Techtag hadden we het logo ingevoerd in de instellingen van het thema voordat we Let’s Encrypt kochten. Het zorgde ervoor dat we een waarschuwing kregen omdat de afbeelding http in het pad had. Controleer dus of je vergelijkbare instellingen hebt of dat er andere hardgecodeerde paden in je code zitten.

  Htaccess bijwerken last but not least, zorg ervoor dat de http-versie van de site de bezoeker doorstuurt naar de https-versie. U kunt onderstaande code gebruiken:

  RewriteEngine aan
  Herschrijfvoorwaarde %{HTTPS} uit
  Regel herschrijven ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

  Heb je zelf ervaringen met Let’s Encrypt? Schrijf een reactie!

  Leave a Comment

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *