Web Hosting Reviews

Kies vanaf het begin het juiste Woocommerce-thema

Als je een webshop gaat starten en deze op je eigen site hebt staan, is de kans groot dat je gebruik gaat maken van Woocommerce. Zeker als je enige ervaring hebt met WordPress. Dan moet je waarschijnlijk ook een thema hebben, wat niet helemaal makkelijk is om te kiezen.

Er zijn er duizenden. Hier zijn tips waar je aan moet denken, puur functioneel, om het best mogelijke thema te bemachtigen.

Alle onderstaande dingen zijn dingen die ik zelf heb opgemerkt en waardoor ik niet voor een bepaald thema heb gekozen, of zelfs voor een leverancier omdat ze de neiging hebben om hun thema’s op een vergelijkbare manier op te bouwen.

De principes zijn van toepassing op Shopify, Tictail of andere. Uiteraard geldt dit, mits enkele aanpassingen, ook als je kiest voor een regulier WordPress thema.

 • De categorieafbeeldingen moeten naar het product linken

  – als er een vergrootglas voor “quickview” verschijnt, is dat oké, als je de functie leuk vindt, maar sommige thema’s koppelen de afbeelding helemaal niet, wat helemaal gek is. Waar klik je op als je een product wilt bekijken? Precies dat 🙂

 • De productpagina moet of kan worden gewijzigd naar de volledige breedte.

  Dus zonder zijbalk. Dit komt simpelweg omdat je zo min mogelijk afleiding aan de productkant wilt.

  Persoonlijk zou ik geen thema kopen waarvoor niet standaard de volledige paginabreedte is ingesteld, omdat ik dan denk dat ze helemaal niet weten wat ze doen… maar misschien is dat een beetje hard 🙂

 • Is het snel?

  Meestal is er een demo-functie waar u uw thema koopt. Check met een tool, bijvoorbeeld Pingdom Speed ​​Test, hoe snel de site is.

  Waarschijnlijk is de “demoserver” sneller dan uw webhost, dus het belangrijkste dat u moet controleren, is de grootte van de CSS en Javascript.

  Als de pagina veel of zeer grote bestanden van dat soort laadt, wordt uw winkel onnodig traag. Afbeeldingen kunnen erg groot zijn, maar daar heb je meer controle over, thema-ontwerpers staan ​​niet bepaald bekend om het optimaliseren van afbeeldingen.

  Je moet natuurlijk ook zelf eens rondsurfen en kijken hoe het thema “voelt”. Is dat logisch? Makkelijk genavigeerd? Snel?

  Is het thema responsief

  / gebouwd voor mobiel. 99% van alle thema’s zijn, maar het is nog steeds het proberen waard. Waarschijnlijk gebruikt meer dan 50% van uw bezoekers een mobiel of pad. De eenvoudigste manier om te testen is door de grootte van uw browservenster te wijzigen als u een pc/Mac gebruikt. Als je op je mobiel kijkt, zie je meteen of de site er goed uitziet.

  Op de productpagina: staat er iets tussen de navigatie en uw productinformatie? Een onnodige “Shop”-header of een groot leeg gebied? Witruimte in al zijn glorie, maar als uw productinformatie te ver naar beneden op de pagina wordt geduwd, verliest u verkopen. Navigatie en logging zijn natuurlijk redelijk om in de header te hebben, maar veel meer dan dat zou er niet moeten zijn. Zeker als je veel mobiele bezoekers hebt.

  Contrasterende knopen

  Toegegeven, je kunt dat soort dingen vrij gemakkelijk veranderen, als je CSS kent, maar het kan nog steeds een hint zijn over hoeveel de makers van het thema zijn gefocust op uw verkopen versus of ze er meer in geïnteresseerd zijn dat het mooi is.

  Een witte knop “Toevoegen aan winkelmandje” op een grijze achtergrond is niet optimaal. Zorg ervoor dat de knop VISIE.

  Dus nu heb je een korte checklist van waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een Woocommerce-thema. Als je nog andere tips hebt, kun je hieronder reageren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *