Web Hosting Reviews

Kies de juiste webhost | Tips voor het kiezen van de juiste webhost of websitebouwer

Het kiezen van webhosting kan een jungle zijn. Het is ook een beslissing die u niet overhaast moet nemen, aangezien het omslachtig is om zowel te veranderen als meer leveranciers toe te voegen. Dus hoe weet u welke webhost geschikt voor u is? Beantwoord onderstaande zes vragen en je bent goed op weg!

1. Welke opslagruimte heb je nodig?

Deze vraag kan moeilijk te beantwoorden zijn, maar het komt erop neer hoe groot uw website is of zal worden. Om een ​​begin te geven, deze website neemt 650kB in beslag (inclusief afbeeldingen).

Met andere woorden, je hebt waarschijnlijk geen webhost nodig die je tientallen gigabytes aan ruimte geeft als je een “normale” blog of eenvoudigere website hebt.

De algemene regel is dat hoe meer foto’s, video’s en audioclips je hebt, hoe meer ruimte je nodig hebt in je hosting. Maar met een paar gigabytes kom je voor de meeste mensen een heel eind! Als je een pagina hebt die je wilt “kopiëren”, gebruik dan Pingdom om erachter te komen hoeveel ruimte deze inneemt.

2. Hoeveel bezoekers verwacht u?

Het aantal bezoekers bepaalt hoeveel gegevens er van uw website worden overgedragen en hoeveel verkeer u nodig heeft van de webhost.

Er zijn webhosts die “onbeperkt” verkeer hebben, maar ook die met limieten van bijvoorbeeld 30GB, 100GB en 500GB. Deze gelden meestal per maand.

U kunt eenvoudig de hoeveelheid verkeer berekenen door de ruimte op uw website te vermenigvuldigen met het aantal bezoekers dat u per maand heeft. Dus hoewel de ruimte bepaalt hoe groot uw pagina is, bepaalt de hoeveelheid verkeer hoeveel deze kan worden “verspreid”.

3. Wil je je website kunnen herstellen?

Er bestaat altijd een risico dat uw website van de server van de webhost verdwijnt. Dit kan verschillende oorzaken hebben: de harde schijf crasht, de server wordt blootgesteld aan een hackeraanval of een programma verwijdert per ongeluk gegevens, enz.

Mocht uw website om wat voor reden dan ook verdwijnen, dan kunnen sommige webhosts deze herstellen vanaf een actuele back-up. Er zijn ook webhosts die geen back-up bieden en dan is je website verloren.

Bedenk dus goed hoe belangrijk uw website voor u is en wat het zou betekenen als deze zou verdwijnen!

4. Heeft u meerdere domeinen nodig?

Als het antwoord nee is, kunt u elke webhost kiezen. Maar als het antwoord ja is, hebt u een optie nodig die u een onbeperkt aantal domeinen geeft of het aantal dat bij u past.

5. Welke kennis heb je? En hoeveel ondersteuning heb je nodig?

Deze vraag gaat eigenlijk over je technische vaardigheden en hoeveel tijd je zelf bereid bent te besteden aan het oplossen van problemen.

Als je het gevoel hebt dat je technische mogelijkheden beperkt zijn en je tijd liever aan andere dingen besteedt, heb je de mogelijkheid om een ​​webhost te kiezen met “1-klik installatie” en ondersteuningsservice.

6. Wat bent u bereid te betalen?

U wilt waarschijnlijk zo veel mogelijk ruimte, verkeer, back-up, domeinen en ondersteuning – als het gratis zou zijn. Maar de vraag is wat bent u bereid te betalen voor de verschillende onderdelen?

De laatste stap is om de verschillende wensen die je hierboven hebt bereikt tegen elkaar af te wegen en eventueel de eisen te verlagen als je de kosten laag wilt houden. Of u bedoelt dat alleen het beste goed genoeg is – en dan hoeft u niet lang na te denken over deze vraag.

Vergelijk webhosting of websitebouwers, dat is de gemakkelijkste manier om een ​​website te maken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *