Web Hosting Reviews

Is AMP van Google iets voor jou? Antwoord Nee πŸ™‚

AMP staat voor Accelerated Mobile Pages en is de poging van Google om sites sneller te maken voor wie mobiel surft. Dat klinkt goed toch? Ja… maar nee πŸ™‚ Er zijn enkele problemen met het geheel waarvan u op de hoogte moet zijn voordat u begint.

tldr Nee

1. Hoe werkt AMP?

De manier waarop AMP je pagina sneller maakt, is deels door de bezoeker een beduidend meer Spartaanse pagina te geven en deels door “alle” javascript te verwijderen. Dus CSS en JS roken..

2. Hoe het voor u kan werken

De CSS is waarschijnlijk geen groot gemis en je kunt er met plug-ins relatief gemakkelijk omheen als je bijvoorbeeld WordPress draait. Het javascript is een veel groter probleem. Denk na over wat u gebruikt voor scripts… statistieken, tracking, AdWords-conversiegegevens en meer.

Er zijn ook oplossingen voor verschillende van deze problemen, maar het kan moeilijk zijn om het in de praktijk te laten werken. Bovendien, als u niet weet dat het is gebeurd, zal het een beetje lastig zijn om erachter te komen waarom uw AdWords-campagne fout loopt, ook al heeft u nieuwe snelle bestemmingspagina’s die de technische mensen voor u hebben opgelost.

3. Wat te doen…

Doe het rustig aan en werk eraan om uw responsieve site zo snel en efficiΓ«nt mogelijk te maken totdat u alles krijgt wat u nodig heeft om met de AMP-versie van uw site te werken. Bedenk echter dat uw URL ook bij Google “belandt”, dus iedereen die ernaar linkt, krijgt de AMP-URL, wat natuurlijk slecht is.


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *