Web Hosting Reviews

Illegaal delen van bestanden neemt af – PCforAlla

De campagne die de platenindustrie op 30 maart dit jaar startte, waarbij Zweedse filesharers worden gewaarschuwd via pop-ups op o.a. Kazaa (zie het nieuws van 30 maart), lijkt resultaat te hebben opgeleverd. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de hoeveelheid illegale muziek op internet sinds juni 2003 met 25 procent is gedaald.

Enkele delen van de resultaten van de enquête:

-Meer dan 80 procent van de mensen tussen de 15 en 74 jaar in Zweden weet dat het illegaal is om auteursrechtelijk beschermde muziek via internet te verspreiden.
-Het aantal illegale muziekbestanden dat op internet beschikbaar is, is sinds juni 2003 met 300 miljoen gedaald, een daling van 25 procent.

“Door informatie, juridische stappen en legale muziekdiensten op internet is het illegaal delen van bestanden wereldwijd afgenomen. Het probleem is nog steeds erg groot, maar dit toont aan dat we op de goede weg zijn. Van de kant van Zweden hopen we dat we het probleem kunnen aanpakken met behulp van verbeterde wetgeving, informatie en juridische alternatieven en juridische stappen kunnen vermijden”, zegt Lars Gustafsson, CEO van IFPI Svenska Gruppen.

Meer informatie is beschikbaar op de website van de IFPI Swedish Group.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *