Web Hosting Reviews

Houd hier rekening mee bij het maken van uw eigen website

Denk je erover om een ​​blog te beginnen of je eerste eigen e-commerce? Of werk je als freelancer en wil je je eigen portfolio samenstellen?

Er zijn tal van redenen om een ​​eigen website te hebben, maar ook veel om over na te denken om deze te maken zoals jij dat wilt.

In dit artikel nemen we enkele tips door om direct aan de slag te gaan met je website met positieve resultaten. Op zoek naar webhosting? Testat.nu heeft de beste op een rijtje gezet.

Er zijn meer dan 6 miljard actieve websites in de wereld en om op te vallen moet je goed nadenken.

Identificeer uw doelgroep en het doel van de website

Afhankelijk van uw beoogde inhoud op uw toekomstige website, heeft u waarschijnlijk een bepaald type persoon voor wie u schrijft: uw doelgroep. Denk voordat je materiaal op je website gaat plaatsen goed na welke doelgroep je wilt bereiken en welke “verwachtingen” de doelgroep heeft?

Is uw doelgroep potentiële klanten? Wil je lezers en betrokken mensen verzamelen in de commentaarvelden? Afhankelijk van het doel en de doelgroep kun je vervolgens de functies en uitstraling van de website kiezen. Een pure e-commerce die zich bijvoorbeeld bezighoudt met snelle aankopen ziet er anders uit dan een blog.

Ongeacht wat je doel met de website is, het moet voor de bezoeker duidelijk zijn. Denk zelf na, je bezoekt een website altijd met een reden en dan wil je gemakkelijk kunnen doen waarvoor je gekomen bent.

Focus op teksten en afbeeldingen

Een vuistregel op internet is om kort te zijn. De bezoeker kan het niet verdragen om lange gedetailleerde en beschrijvende teksten te lezen. Het gemiddelde is eerder een paar seconden en de focus ligt op afbeeldingen en koppen.

Daarom is het super belangrijk dat je over je afbeeldingen en koppen nadenkt en daar de focus op legt. Kies professionele afbeeldingen van hoge kwaliteit, van een van de royaltyvrije sites of als u een fotograaf wilt inhuren voor productfotografie.

Goede foto’s geven niet alleen een professionelere indruk, maar leiden meestal ook tot meer verkopen als u een e-commercebedrijf runt.

Qua tekst kun je denken aan het kort houden van de alinea’s, maximaal vijf regels, en werk je gerust aan het integreren van lijstjes, afbeeldingen en tussenkopjes om de leeservaring voor de bezoeker zo goed mogelijk te maken.

Maak het gemakkelijk om contact met u op te nemen

Ongeacht of u uw persoonlijke site beheert of voor uw bedrijf, het is altijd belangrijk om contactgegevens zichtbaar te hebben. Het vergroot de kans dat een aantrekkelijke partner contact met u of potentiële nieuwe klanten opneemt.

Als je een persoonlijke site hebt, is het een goed idee om je sociale media te embedden, of links beschikbaar te hebben zodat mensen je gemakkelijk kunnen vinden op bijvoorbeeld Instagram, Facebook of Tiktok.


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *