Web Hosting Reviews

Hotmail en Messenger op je mobiele telefoon

Het zou vroeg of laat komen. De mogelijkheid om rechtstreeks via uw mobiele telefoon met MSN Messenger-gebruikers te chatten. Dit heeft zeker gewerkt als je bijvoorbeeld een handcomputer met een Pocket PC hebt gebruikt en deze hebt aangesloten op je mobiele telefoon. Maar nu kan het met alle mobiele telefoons die sms’en, mits je een Telia-abonnement hebt.
De nieuwe dienst maakt het voor jou die achter de pc zit ook mogelijk om te zien welke mobiele gebruikers op dat moment zijn ingelogd. Direct vanaf uw pc kunt u ook berichten naar hen sturen, die dan als normale sms-berichten worden ontvangen.
– Ons doel is dat alle Hotmail-gebruikers, ongeacht de mobiele provider, deze service in de toekomst moeten kunnen gebruiken, zegt Katarina Hallström, marketing- en redactiemanager, MSN.

Filter meer
In de nieuwe dienst kunt u nu ook e-mail van uw hotmail-adres direct op de mobiele telefoon ontvangen. E-mail naar uw mobiele telefoon laten sturen werkt zo dat u eerst een SMS-bericht ontvangt met een onderwerpregel en afzender. Dit kost u twee kronen. Wil je het bericht dan lezen, dan kost dat je het normale sms-tarief van je operator. Elke sms kan 130 tekens verwerken, wat betekent dat de kosten kunnen variëren.
Aangezien Hotmail meestal vol zit met spam, heeft Microsoft ook de mogelijkheid toegevoegd om te kiezen welke e-mails van ontvangers naar uw mobiele telefoon worden verzonden.
– We raden iedereen aan vanaf het begin voorzichtig te zijn, omdat het anders het risico bestaat dat het onnodig geld kost, zegt Katarina Hallström, marketing- en redactiemanager bij MSN.
Dure dienst
Dat de service een duur verhaal kan worden, is eenvoudig te berekenen. Elk sms-bericht kost je minimaal twee kronen plus een extra sms-tarief als je je brief echt wilt lezen. En nog erger is de mogelijkheid om vanaf een pc berichten naar een mobiele telefoon te sturen. Het is namelijk de eigenaar van de mobiele telefoon die de kosten moet dragen. Net als bij de e-mailservice moet u SEK 2 betalen voor elke keer dat iemand een bericht naar uw mobiele telefoon stuurt vanuit MSN Messenger.
PC voor iedereen: Klinkt dit heel moeilijk? Het kan erg duur zijn en dus heb ik geen kans om te voorkomen dat mensen me Messenger-berichten sturen?
– Het is belangrijk dat iedereen de voorwaarden van de overeenkomst goed leest. We hebben daar duidelijk uitgelegd wat de service inhoudt. Vervolgens is het aan elke gebruiker om uiteindelijk te beslissen of de service het geld waard is dat het kost. Als veiligheidsmaatregel hebben we een blok van maximaal 150 inkomende sms-berichten per maand ingevoerd, zegt Katarina Hallström.
Lees hier meer over de nieuwe dienst van Microsoft

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *