Web Hosting Reviews

Hoe u uw productsleutel voor Windows 10 kunt vinden

Herinner je je de installatiedisks nog? Toen Windows nieuw was, werd het systeem geleverd op diskettes en om Windows 98 te installeren waren eigenlijk 39 diskettes nodig – of een cd.

Tegenwoordig is de installatie van Windows eenvoudiger en hoeven de meeste mensen er niet eens over na te denken. Als we een nieuwe computer kopen, is Windows bijna altijd volledig geïnstalleerd en als het tijd is om de computer naar het graf te sturen, gaat Windows mee.

Tegenwoordig wordt Windows meestal geleverd in een OEM-versie. Dit betekent dat de computerfabrikant het al heeft geïnstalleerd en dat de licentie zelf aan de betreffende computer is gekoppeld. Met andere woorden, in tegenstelling tot voorheen kunt u uw Windows-licentie niet overzetten naar een andere computer.

Dit betekent dagelijks dat wij gebruikers de productcode voor onze Windows niet hoeven bij te houden en dat het ook mogelijk is om normale systeemherstel uit te voeren zonder deze.
Als u echter componenten wilt wijzigen of een andere grote ingreep in de computer wilt uitvoeren, kan dit nodig zijn.

Gratis programma

Afhankelijk van hoe u uw computer hebt gekregen, heeft u mogelijk een sticker of certificaat van echtheid bij uw productsleutel. Sommige fabrikanten zijn hier echter om veiligheidsredenen mee gestopt en alles wordt in de shell opgeslagen.

Maar ongeacht of u uw Windows-sleutel bent kwijtgeraakt of er nooit een hebt ontvangen, u kunt deze terughalen met behulp van het gratis programma Product sleutel.

Wat Produkey doet, is simpelweg de computer scannen op de productsleutel en deze in platte tekst afdrukken. Het kan ook de productsleutel voor uw Office-suite opzoeken. Of er al dan niet een is, hangt af van hoe uw licentie eruitziet.

Viruswaarschuwing onnodig

Houd er rekening mee dat enkele antivirusprogramma’s tegen Produkey kunnen waarschuwen, maar dit is niet omdat het programma zelf gevaarlijk is. De reden is in plaats daarvan dat het als riskant kan worden beschouwd om gevoelige gegevens te extraheren, bijvoorbeeld productsleutels.
De fabrikant Nirsoft is een bedrijf dat als betrouwbaar wordt beschouwd en dat zelfs geen advertentieprogramma’s (adware) installeert. Zoals altijd moet echter worden toegevoegd dat u het programma op eigen risico installeert.

Product sleutel

1. Downloaden…

Surf naar www.nirsoft.net dan kom je op een informatie-zware site met de downloadlink zelf helemaal onderaan de pagina. Klik ProduKey voor x64 downloaden (of ProduKey downloaden (in zip-bestand) als u een oude computer heeft die geen 64-bits systeem heeft.


Product sleutel

2. … en openen

Sla het bestand op het bureaublad op. Zoals u kunt zien, is het een zip-bestand, d.w.z. een gecomprimeerd bestand. Het moet “uitgepakt” worden en dat doe je door rechts te klikken en te selecteren Pak alles uit. Als u het niet op het bureaublad wilt, kunt u kiezen Bladeren en zet het ergens anders neer.


Product sleutel

3. Wijzig de taal

Als je het programma in het Zweeds wilt, ga dan terug naar de site en klik op Zweeds. Sla het bestand op het bureaublad op en open het. Klik met de rechtermuisknop op ProduKey_lng en kies Kopiëren. Ga nu naar de map die u in stap 2 hebt geselecteerd, klik met de rechtermuisknop en selecteer Plakken.


Product sleutel

4. Start het programma

Produkey hoeft niet op uw computer te worden geïnstalleerd, maar u voert het direct uit. Open dus gewoon de map en dubbelklik op het ProduKey-programmabestand. Het is het pictogram met een kleine sleutel erop.


Product sleutel

5. Kijk naar de sleutel

Nu wordt de productsleutel voor Windows weergegeven, samen met een aantal andere productsleutels. Welke zijn afhankelijk van welke computer je hebt. Als u alle informatie wilt zien, dubbelklikt u op het product om een ​​informatievenster te openen.


Product sleutel

6. Bewaar uw sleutel

U kunt de informatie natuurlijk opschrijven of een screenshot maken. Het is ook mogelijk om met de rechtermuisknop op een product te klikken en Productsleutel kopiëren te selecteren. Zoals je kunt zien, kun je er ook voor kiezen om het op iets andere manieren als bestand op te slaan.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *