Web Hosting Reviews

Hoe Microsoft Dynamics NAV bedrijven kan helpen

Bedrijven hebben altijd veel te doen, hoe groot ze ook zijn en in welke branche ze ook actief zijn. Software kan bij verschillende zaken helpen die belangrijk zijn om de business optimaal te laten functioneren en zich op de juiste manier te kunnen ontwikkelen. Microsoft Dynamic NAV is zo’n software en wordt vandaag gebruikt door meer dan 120.000 bedrijven, met 1.000.000 gebruikers die elke dag op het programma vertrouwen.

Microsoft Dynamics NAV is een uitgebreid, geïntegreerd bedrijfssysteem voor kleine en middelgrote bedrijven in alle verschillende sectoren. Het systeem automatiseert en vereenvoudigt belangrijke onderdelen van het bedrijf.

Dynamic NAV van Microsoft is ontworpen om de complexe interne bedrijfsprocessen onder één systeem te beheren om de toeleveringsketen te stroomlijnen en een beter overzicht te krijgen van trends en bedrijfsgegevens door middel van geavanceerde rapporten.

Zo is het mogelijk om inkoop, productie, verkoop, bestellingen, klantenservice, voorraadbeheer, levering en logistiek, financiën, boekhouding en facturatie, projectmanagement, rapportage en analyses te beheren via Microsoft Dynamic NAV.

Een zeer flexibel systeem

De belangrijkste kracht van Microsoft Dynamic NAV is dat het kan worden aangepast aan de unieke behoeften van het bedrijf, waardoor het een zeer flexibel systeem wordt. Aanpassingsvermogen betekent ook dat het bedrijf het systeem kan blijven gebruiken wanneer ze van bedrijf veranderen of uitbreiden.

Microsoft Dynamic NAV heeft een open interface en ongelooflijk veel add-on-oplossingen. Het systeem kan ook worden geïntegreerd met andere Microsoft-programma’s zoals Office 365 en het Power-platform. Microsoft heeft zwaar geïnvesteerd in zijn stapel geïntegreerde producten en er is geen ander ERP-systeem op de markt dat zo’n ontwikkelde infrastructuur om zich heen heeft. Het is ook mogelijk om het programma te koppelen met programma’s van derden zoals Continia en Jet Reports. Ze aansluiten is net zo eenvoudig als ze loskoppelen.

Voor Zweedse bedrijven is de SweBase-add-on een must, omdat deze is ontwikkeld om het bedrijfssysteem van Business Central aan te passen aan hoe het in Zweden werkt.

Microsoft Dynamic NAV kan in de cloud of op de lokale servers van het bedrijf worden gebruikt. U hoeft geen programmeur te zijn om functies toe te voegen, maar het is mogelijk om het programma met heel weinig code te ontwikkelen. Het is ook eenvoudig om alle gewenste modules toe te voegen, van het kernfinancieringsmodel tot inventaris, productie, servicebeheer en meer.

Dynamic 365 Business Central sinds 2018

Veel gebruikers van het systeem noemen het nog steeds Microsoft Dynamic NAV, maar het werd in 2018 omgedoopt tot Dynamic 365 Business Central terwijl het naar de cloud werd verplaatst. Andere gebruikers noemen het nog steeds bij de oorspronkelijke naam, Navision. Zo heette de software toen deze in de jaren tachtig werd gelanceerd. Ondanks de verschillende gebruikte namen wordt dezelfde software gebruikt.


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *