Web Hosting Reviews

Hoe Facebook te beschermen met een tijdelijk wachtwoord

Met het Heartbleed-schandaal vers in ons geheugen en een steeds groter wordende bedreiging voor uw persoonlijke gegevens, wordt het steeds belangrijker om voorzichtig te zijn met de wachtwoorden voor verschillende internetaccounts. Dit geldt zowel voor Facebook als voor andere plaatsen waar u uw accountgegevens geheim wilt houden.

facebook-wachtwoordAls je je Facebook-account gewoonlijk gebruikt om in te loggen op andere plaatsen, betekent dit dat als deze gecompromitteerd raken, je Facebook-wachtwoord mogelijk in slechte staat is. U kunt overwegen om in deze gevallen een willekeurig gegenereerd Facebook-wachtwoord te gebruiken in plaats van uw huidige wachtwoord. Op die manier kan niemand je reguliere wachtwoord stelen.

Facebook heeft hiervoor ingebouwde ondersteuning, maar zoals gewoonlijk is het niet zo gemakkelijk te begrijpen of te vinden in de instellingen van Facebook.

facebook-wachtwoord
1. Instellingen. Begin door in te loggen op uw Facebook-account. Klik op het kleine pijltje rechtsboven in de knoppenrij en selecteer Instellingen. Klik op de pagina die wordt geopend op Beveiliging linksboven.

facebook-wachtwoord
2. Creëer. Klik Applicatie wachtwoord in het midden van het scherm en dan op de keuze Maak een applicatiewachtwoord. Klik in het kleine venster dat wordt geopend op de knop Maak een applicatiewachtwoord.

facebook-wachtwoord
3. Oplossing. Nu moet je je echte wachtwoord invoeren en op klikken Versturen. Voer vervolgens de naam in van de applicatie waarbij u zich wilt kunnen aanmelden met een speciaal Facebook-wachtwoord en klik Maak een wachtwoord.

facebook-wachtwoord
4. Genereer. Nu wordt er een eenmalig wachtwoord aangemaakt. Schrijf het op en gebruik het om via Facebook in te loggen bij de bedoelde app/service. Als je meer wachtwoorden nodig hebt, klik dan op Volgende wachtwoordanders op Einde.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *