Web Hosting Reviews

Hoe een digitale leningmakelaar voor bedrijven werkt

Hoewel Zweden meestal wordt beschouwd als een digitaal volwassen land, waar een groot deel van de bevolking het internet gebruikt voor de aankoop van zowel goederen als diensten, wordt verrassend weinig zakelijke leningen digitaal bemiddeld.

Waarom de digitalisering van zakelijke leningen nog niet van de grond is gekomen, kan aan meerdere dingen liggen. Een reden kan zijn dat sommige banken kredietaanvragen van bedrijven nog steeds op een traditionelere manier verwerken. Een andere reden kan zijn dat er niet genoeg in de technologie is geïnvesteerd om een ​​digitaal uitleenproces volledig pijnloos en zonder onnodige administratie te laten verlopen.

Er is echter een digitale leningbemiddelaar die fors investeert om het voor kleine ondernemers gemakkelijker te maken om zakelijke leningen online te vergelijken. Creddo AB is een Zweeds bedrijf dat via zijn website Creddo.com het aandeel digitale zakelijke leningen wil vergroten.

De oprichters achter het bedrijf ondervonden zelf grote moeilijkheden bij het vinden van de juiste bedrijfsfinanciering voor kleine bedrijven wanneer ze een lening nodig hadden. Toen werd het idee geboren om een ​​geavanceerde digitale bemiddelingsdienst te starten, die het makkelijker maakt voor kleine ondernemers die kleinere kredieten nodig hebben.

Vergelijken moet ook voor ondernemers eenvoudig zijn

Aan de consumentenkant zijn leningmakelaars en bemiddelingsdiensten al enkele jaren gebruikelijk. Leningmakelaars zoals Sambla zijn bekende merken, waar veel consumenten naar toe gaan in de hoop een lagere rente te krijgen. Voor ondernemers is dit echter een relatief nieuwe vorm van dienstverlening.

Om het gemakkelijker te maken, heeft Creddo geïnvesteerd in een zeer eenvoudig te navigeren en uitgeklede pagina. Technisch gezien laadt het snel en heeft het een zeer goed uitgevoerde front-end ontwikkeling. De applicatiestroom zelf is geavanceerd en de UX is over het algemeen hoog op de site.

Gebruikers vullen eenvoudig in hoeveel ze willen lenen, de gewenste looptijd en contactgegevens. In de volgende stap identificeert de bezoeker zich met BankID en wordt er via UC een kredietrapport opgemaakt.

Alle in Zweden geregistreerde bedrijven kunnen gebruik maken van de service, ongeacht branche en bedrijfsvorm. Binnen 24 uur dienen de geldverstrekkers een bod uit bij het bedrijf en zijn alle voorstellen eenvoudig met elkaar te vergelijken op de website.

Een aanvraag is niet bindend en de bemiddelingsdienst kan dus ook gebruikt worden om een ​​overzicht te krijgen van wat er beschikbaar is.

Algemene eis persoonlijke garantie Wanneer het bedrijf een of meer leningaanbiedingen heeft ontvangen, is de volgende stap het kiezen van het aanbod dat het beste bij het bedrijf past. Als de leningsovereenkomst is getekend en alle mogelijke aanvullingen zijn ingediend, wordt het geld snel uitbetaald.

Een ding om in gedachten te houden is dat de meeste kredietverstrekkers een zekerheid verlangen in de vorm van een persoonlijke garantie. Het wordt aanbevolen om een ​​garantsteller direct in de aanvraag te hebben om de kans op meer en betere leningaanbiedingen te vergroten.

Gratis voor het lenende bedrijf

Het gebruik van een kredietbemiddelingsdienst is meestal geheel gratis voor de onderneming die een lening aanvraagt. De tussenpersoon wordt betaald door zijn partner wanneer een lening wordt uitbetaald.

Aangezien dit type service geen extra kosten met zich meebrengt voor de persoon die een bedrijf runt, kan het voordelig zijn om leningaanbiedingen te vergelijken telkens wanneer nieuwe bedrijfsfinanciering nodig is.


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *