Web Hosting Reviews

Hier is de verborgen truc die Facebook-verslaving stopt

Facebook is leuk en ook best handig. Maar het kan net iets te veel van het goede zijn. Als er geen minuut voorbij gaat zonder dat je nog een keer hoeft te checken of als je bijna wordt overreden omdat je bijvoorbeeld loopt en naar je telefoon staart.

Verschillende enquêtes en studies tonen de negatieve effecten van “overmatige blootstelling aan telefoons”. Persoonlijke gezondheid, productiviteit en relaties worden negatief beïnvloed naarmate er meer tijd aan de telefoon wordt besteed.
De grondlegger van het moderne bedrijfsbeheer, Peter Drucker, heeft gezegd: “Je kunt niet managen wat je niet kunt meten.” Maar nu is het mogelijk om Facebook-gebruik te meten en dus moet het mogelijk zijn om het te beheren.

Aangezien veel mensen veel tijd op Facebook doorbrengen, kan het hen zeker helpen om na te denken over en actie te ondernemen tegen Facebook-gewoonten als ze weten hoeveel het eigenlijk inhoudt.

Merk op dat de functie alleen beschikbaar is in de mobiele versie van Facebook, niet in de browser.

Facebook

1. Begin

Open Facebook op je telefoon of tablet. Klik op het menupictogram (de drie lijntjes). Scroll naar beneden en klik Instellingen en privacy.


Facebook

2. Instellingen

Onder dit menu-item zijn er tal van dingen die u kunt doen. Met andere woorden, het zou verstandig zijn om er wat tijd aan te besteden, maar nu zijn we geïnteresseerd Jouw tijd op Facebook.


Facebook

3. Tijd per dag

Nu zie je in duidelijke balken hoeveel je de app de afgelopen week hebt gebruikt. Misschien tot nadenken stemmend? Het beste deel is dat je een melding kunt krijgen wanneer het tijd is om op te hangen.


Facebook

4. Herinnering

Scroll naar beneden en klik Creëer dagelijkse herinnering. Nu kun je kiezen hoeveel Facebook-tijd je jezelf elke dag wilt gunnen voordat je een waarschuwing krijgt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *