Web Hosting Reviews

Het proces tegen DVD-Jon sleept zich voort

Maandag begon het proces tegen Jon Lech Johansen, beter bekend als DVD-Jon. De districtsrechtbank van Oslo is de plaats voor het spraakmakende proces waarin de nu 18-jarige Jon bijna drie jaar geleden wordt beschuldigd van het kraken en verspreiden van de encryptie op dvd’s.

Volgens de plannen zou het proces vandaag zijn geëindigd, maar de kant van de aanklager, onder leiding van Inger Marie Sunde, heeft de aanklacht nu voor de derde keer tijdens het proces aangepast. Dit irriteert natuurlijk de advocaat van de verdediging Halvor Manshaus, die denkt dat de aanklager het proces manipuleert door wijzigingen aan te brengen nadat al het bewijsmateriaal al is gepresenteerd.

De rechter in de rechtbank, en ook Manshaus zelf, keurt op zich de details goed die de officier van justitie wil aanpassen, maar vindt dat er niets nieuws aan de zaak moet worden toegevoegd.

De wijzigingen zorgen echter voor verder uitstel van de goal. Het is natuurlijk nog niet bekend wanneer de uitspraak zal worden gedaan.

Lees meer op Digi.no.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *