Web Hosting Reviews

Het beveiligen van IT-systemen wordt steeds belangrijker

Bedrijven moeten veilige IT-oplossingen vinden die het mogelijk maken om te controleren wie toegang heeft tot wat en vaak op verschillende niveaus in de IT-systemen. De vereisten nemen ook toe naarmate meer en meer werknemers en klanten toegang nodig hebben tot systemen en informatie buiten het bedrijf.

Er zijn bedrijven zoals https://mobilityguard.com/ die gespecialiseerd zijn in veilige communicatie en toegangsbeheer

Tegenwoordig moeten services niet alleen veilig zijn en voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot gevoelige informatie, er is ook vraag naar ingebouwd gebruiksgemak. Wanneer medewerkers bijvoorbeeld thuiswerken of op bezoek zijn bij klanten, moet het veilig zijn maar tegelijkertijd snel toegang krijgen tot de benodigde informatie.

Schaalbare, flexibele en gebruiksvriendelijke oplossingen

Bedrijven en organisaties hebben behoefte aan flexibele oplossingen die gemakkelijk te hanteren moeten zijn. Het moet snel verschillende autorisaties kunnen aansturen, het moeten ook schaalbare oplossingen zijn. In sommige gevallen moeten klanten of burgers ook toegang hebben tot bepaalde applicaties en systemen.

De combinatie zorgt voor uitdagingen voor ontwikkelaars. Zeker als het gaat om het vinden van toegangsbeheer zonder dat er meerdere partijen bij betrokken zijn.

SSO, Single Sign-On, is een gebruiksvriendelijke functie die geschikt is wanneer tijdseffici├źntie vereist is. Hierdoor hoeven medewerkers of klanten niet meerdere systemen te hebben, of meerdere wachtwoorden bij te houden.

Het is vaak een vereiste van gebruikers om snel toegang te krijgen tot de benodigde informatie of om zonder gedoe toegang te krijgen tot specifieke programma’s, tegelijkertijd moet SSO beveiligd zijn tegen cyberaanvallen,

Sterke authenticatie als vereiste

IT-beveiliging wordt steeds complexer. Grote en kleine bedrijven, organisaties en individuen worden steeds meer blootgesteld aan cyberaanvallen. Er zijn grote risico’s verbonden aan aanvallen, zo wordt internetbankieren een steeds vaker voorkomend doelwit voor IT-hackers.

Mochten er hiaten zijn die zich op het niveau bevinden dat het mogelijk is om via het inlogsysteem gemakkelijk binnen te komen, dan kan er grote schade ontstaan.

Daarom is er een vereiste om ten minste 2FA, tweefactorauthenticatie of 2MFA, wat multifactorauthenticatie is, te hebben. Het is een manier om te voorkomen dat IT-hackers gemakkelijk toegang krijgen tot de systemen. Door beveiligingslacunes te dichten, is het ook mogelijk om identiteitsdiefstal te voorkomen.

Veilige oplossingen moeten kosteneffectief zijn

Strenge authenticatie-eisen in combinatie met het feit dat het gebruiksvriendelijk en idealiter kostenbesparend moet zijn. Dit stelt hoge eisen aan ontwikkelaars van diensten, vooral wanneer overheden van de diensten gebruik moeten maken en burgers behoefte hebben aan eenvoudige dienstverlening.

IT-beveiliging moet worden begroot, maar de kosten moeten ook redelijk zijn. Organisaties en overheden hebben van oudsher een lagere IT-beveiliging, maar beginnen hun achterstand op de private sector in te halen. Sommige autoriteiten hebben mogelijk extra veilige oplossingen nodig, vooral om de gegevens van burgers te beschermen.

Sommige bedrijven werken met een coderingsniveau en oplossingen voor toegangscontrole die overeenkomen met militaire codering. Inkoop bij autoriteiten zal waarschijnlijk steeds hogere eisen stellen aan leveranciers van beveiligingssystemen naarmate meer cyberaanvallen de private en publieke sector treffen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *