Web Hosting Reviews

Gratis wereldkaart op mobiel – PCforAlla

Het Zweedse Wayfinder Systems wil een klap uitdelen voor navigatiesoftware voor mobiele telefoons. Daarom brengen ze nu een gratis programma uit genaamd Wayfinder earth beta. Het programma geeft de gebruiker toegang tot de hele wereldkaart en binnenkort verschijnen er ook een reeks praktische diensten van derden.

De kaart wordt gepresenteerd in de vorm van een wereldbol die kan worden gedraaid en vergroot. Als je op zoek bent naar een specifieke plaats, kan deze natuurlijk direct worden ingevoerd, zodat je er niet handmatig naar hoeft te zoeken. In een hoek van het scherm bevindt zich ook een klok die wordt aangepast aan de tijdzone waarin u zich op de kaart bevindt.

Met het programma kunt u zoeken naar adressen over de hele wereld en hotels, restaurants en bars vinden in meer dan twee miljoen nuttige plaatsen. Ook is er een functie waarbij je vrienden en kennissen kunt vertellen over favoriete plekjes. Het programma zelf kan namelijk ook worden doorgestuurd naar vrienden en kennissen via de Share earth tip-functie, die vervolgens in een sms een downloadlink naar het programma stuurt.

Helaas werkt het programma tot nu toe alleen met telefoons waarop Series 60 Symbian is geïnstalleerd. Met andere woorden, sommige Nokia-modellen. Maar de ondersteuning moet geleidelijk worden verhoogd.
– Binnen twee weken zal er ondersteuning zijn voor telefoonmodellen die UIQ Symbian hebben. En over een maand of wat zou er ook ondersteuning voor Java moeten zijn, zegt Ebba Lövenskiold van Wayfinder.
Volgens Wayfinder zou het programma dan moeten werken met de meeste hedendaagse mobiele telefoons, of zeker vijftig verschillende modellen. Om het programma te downloaden, stuurt u een sms naar 71160 met het woord “Aarde”. U ontvangt dan een SMS terug met een link naar de WAP-pagina van het bedrijf, waar u het programma eenvoudig kunt downloaden.

Serie 60 Symbian – eigenlijk Nokia QSymbian

Is je telefoon compatibel? Lees meer bij Wayfinder Systems.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *