Web Hosting Reviews

Google upgradet Chrome – en repareert 27 beveiligingslekken

Gisteren heeft Google een grote bugfix uitgebracht voor Chrome die 27 beveiligingslekken in de browser dicht. Daarnaast wordt Chrome geüpgraded naar versie 11 voor Windows, Mac en Linux.

18 van de kwetsbaarheden worden als kritiek beoordeeld, de op een na hoogste kwetsbaarheidsclassificatie van het bedrijf. De overige negen beveiligingslekken hebben een gemiddelde of lage beoordeling op de beveiligingsschaal van Google. Geen van de beveiligingslekken is echter gemarkeerd als kritiek.

In dezelfde geest keerde Google een recordbedrag aan vindersloon uit aan de beveiligingsonderzoekers die verschillende beveiligingslekken hadden gevonden. In totaal betaalde Google 16.500 dollar (ongeveer 100.000 kronen) uit aan 11 beveiligingsonderzoekers die samen 17 van de beveiligingslekken vonden.

Tot nu toe heeft Google dit jaar $ 77.000 (ongeveer SEK 470.000) uitbetaald aan beveiligingsonderzoekers die bugs en beveiligingslekken in Chrome hebben gevonden. Google en Mozilla zijn de enige bedrijven die beveiligingsonderzoekers belonen die bugs vinden in hun respectievelijke browsers.

Google heeft gisteren ook Chrome geüpdatet naar versie 11, slechts zes weken nadat versie 10 was uitgebracht. Sinds afgelopen zomer brengt Google elke zes weken een nieuwe versie van Chrome uit, een releasetempo dat ook Mozilla in de toekomst zal volgen.

Chrome 11 heeft meer dan 3.700 wijzigingen in vergelijking met zijn voorganger, maar de enige functie die Google noemt, is de mogelijkheid om spraak via html om te zetten in tekst. Het zal het mogelijk maken om webapplicaties te maken met spraakbesturing.

Google Chrome wordt automatisch geüpdatet naar de nieuwste versie voor gebruikers die de browser al hebben geïnstalleerd. Het kan ook worden gedownload voor Windows, Mac en Linux op de Google-website.

IDG-nieuws

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *