Web Hosting Reviews

Google financiert Firefox – PCforAll

De browser Firefox maakt al geruime tijd veel gebruik van de diensten van Google. De ingebouwde zoekfunctie en de vooraf ingestelde startpagina maken onder andere gebruik van de zoekmachine van Google. Google wil natuurlijk dat Mozilla Firefox het goed doet. Dat laten ze ook duidelijk zien door usability testing van de browser deels te bekostigen.

Een van de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd met betrekking tot de interface, is hoe we de tabbladen nuttig kunnen maken voor degenen die ze willen gebruiken. Ze moeten vindbaar zijn voor degenen wier leven erdoor wordt vereenvoudigd en ze moeten onzichtbaar zijn voor degenen die ze niet nodig hebben. Tests hebben aangetoond dat gebruikers problemen hebben met de werking van de terugknop en het sluiten van tabbladen, zegt Ben Goodger, hoofdontwikkelaar bij Firefox.

Google is ook een advertentieservice gestart ten gunste van Firefox. Het idee is dat bedrijven en particulieren een reclamebanner op hun websites plaatsen. Elke keer dat iemand de browser via de site downloadt, betaalt Google een dollar uit.

Bron: Betanews

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *