Web Hosting Reviews

Gemakkelijkste manier om een ​​website te maken ℹ️ Sitebuilder / Hemsidebyggare

Of je nu een complete beginner bent of een oude vos, het kan fijn zijn om het jezelf rustig aan te doen. Gelukkig zijn er nogal wat diensten die het je gemakkelijk willen maken om je eerste… of honderdste webpagina te maken.

Als u voor het eerst een website bouwt, is de kans groot dat u op zoek bent naar een dienst om u te helpen bij het ontwikkelingsproces.
Wix Weebly Eenvoudige site
Gratis versie
Nee

Ja

Ja

Gratis harde schijf 500 MB Geen informatie
e-commerce Ja Ja Ja
Premium versie kosten SEK 350/maand* SEK 320/maand* SEK 233/maand*
Lees verder Wix Weebly Eenvoudige siteDe alternatieven (die we in meer detail hebben vergeleken)

Weebly, SimpleSite en Wix: zijn drie producten die goed werken voor iemand met weinig of geen ontwerpervaring. Het is ook goedkoper dan uw website door een reclame-/webbureau te laten verzorgen. Door onze vergelijking hopen we dat u kunt beslissen welke optie voor u geschikt is.


Wix.com

Wix.com is een van de nieuwere spelers in dit segment. Dit platform is enorm populair geworden dankzij de eenvoudig te configureren (slepen en neerzetten) interface en sjablonen die het ontwerpen een fluitje van een cent maken.

Wix is ​​​​een goede ontwikkeltool voor de “niet-ontwikkelaars” om snel en gemakkelijk schone en goed werkende websites te maken. Hier zijn enkele belangrijke punten over Wix:

Functies

Aanpassing: Het aanpassen van een website is net zo eenvoudig als het slepen en neerzetten van functies in het ontwerp van uw website. De ontwikkelaars hebben duidelijk aan hun publiek gedacht bij het bouwen van dit platform. Het heeft enkele van de functies die u waarschijnlijk zoekt, zoals gebruiksgemak voor het maken van een aangepaste website die opvalt.

Sjablonen: De sjablonen op deze site maken maatwerk eenvoudig. Hun bibliotheek met sjablonen bevat honderden opties. Elke optie is volledig HTML-responsief en ondersteunt HTML-5. Wat betekent dat het bijna gegarandeerd is dat er iets is dat u en uw gebruikers leuk zullen vinden, of ze nu een computer of een mobiel hebben.

Het enige probleem… als u eenmaal een sjabloon voor uw site heeft gekozen, kunt u deze niet meer wijzigen. Denk dus goed na voordat u beslist.

plug-ins: Wix.com gebruikt plug-ins om functies toe te voegen, zoals betalingsverwerking en kalenders.

Wix biedt er zelf een paar aan, maar de meeste zijn plug-ins van derden die zijn ontwikkeld met Wix’ eigen ontwikkelingstools, dus het is nog steeds voor jou gebouwd.

Extra kenmerken: U kunt extra functies toevoegen, zoals marketingautomatisering, factuurbeheer en SEO-ontwikkelingstools.

Ondersteuning en onderhoud: Wix.com biedt uitgebreide tools voor klantenondersteuning en site-onderhoud. Als je hulp nodig hebt, hebben ze forums en een helpcentrum waar je naar antwoorden kunt zoeken. Als je meer directe hulp nodig hebt, kun je ze bellen of e-mailen.

De beveiliging is goed vanwege de mogelijkheid om HTTPS- en SSL-certificaatopties te gebruiken.

Opslag en bandbreedte: Het basis Wix-abonnement is gratis, dus het heeft behoorlijk strikte limieten voor upload- en websiteverkeerscapaciteit. Maar als u een van de “betaalde abonnementen” kiest, hoeft u zich geen zorgen te maken over zaken als video-, audio- of verkeersbeperkingen.

Weebly. com

Weebly is een bouwer die geen coderingsvereisten heeft om het te gebruiken. Het is gebaseerd op de eenvoud van “slepen en neerzetten”.

Weebly.com biedt een gratis abonnement en een aantal verschillende betalingsopties die allemaal verschillende niveaus van opslag en gegevensgebruik hebben, die respectievelijk toenemen.

Gemakkelijk aan de slag

Weebly heeft zo’n lage leercurve dat de meest elementaire gebruikers het kunnen uitzoeken, waardoor het toegankelijk is voor een breed scala aan gebruikers.

De eenvoud ervan is gebaseerd op het feit dat het meeste achter de schermen gebeurt, dus u die de website bezit, hoeft niet na te denken over de technologie.

Extra gebruiksgemak komt van het visueel gerichte ontwerp waarmee u uw site kunt zien samenkomen terwijl u deze bouwt.

Functies

Sjablonen: Weebly biedt maatwerk via zijn verschillende sjablonen, die zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Er zijn ook tal van apps in de Weebly App Store die meer diepte kunnen toevoegen aan elke sjabloon.

Mobiele beheerder: Een belangrijk kenmerk van Weebly is hun mobiele beheersite, zodat u uw site in wezen onderweg kunt beheren.

Marketing: Andere functies die door Weebly worden aangeboden, zijn onder meer een ingebouwde SEO-gids die u kan helpen uw website te verbeteren terwijl u deze opzet, analyses en realtime statistieken om uw aanwezigheid bij te houden, opties voor e-mailmarketing.

U kunt ook e-commerce integreren in de website.

SimpleSite.com

Het belangrijkste aanbod van SimpleSite is de supereenvoudige sitebouwer. Ze bieden oplossingen voor de persoon die niet per se heel veel tijd en moeite wil steken in het maken van zijn website, maar toch een website wil die goed presteert en een hoge ROI heeft.

Functies

Ontwerpopties: SimpleSite baseert zijn ontwerpopties op honderden sjablonen die vervolgens verder kunnen worden aangepast door zaken als kleur en achtergrond te wijzigen. Vergeleken met zowel Wix als Weebly voelen de sjablonen verouderd aan.

Het selecteren en bevestigen van een sjabloonbron is niet zo eenvoudig als de andere twee opties, omdat het niet hetzelfde gemak van slepen en neerzetten heeft, maar het is nog steeds niet al te ingewikkeld.

Toevoeging: Enkele geweldige toevoegingen waarmee SimpleSite zich onderscheidt van de rest. Opties zijn gastenboeken, fotoalbums, e-commerce compatibiliteit, video-ondersteuning en muziekondersteuning.

Prijs: U krijgt alle belangrijke functies in de door advertenties gefinancierde gratis versie. Als je er genoeg van krijgt, zijn er abonnementen tot SEK 233/maand. Bekijk alle prijzen.

Samenvatting

Dus welke service moet u gebruiken – Weebly.com, SimpleSite.com of Wix.com? Nou, we zijn hier niet om u te vertellen welke website beter is. In plaats daarvan hebben we de belangrijkste kenmerken van elke optie uitgelicht, zodat u kunt beslissen welke het beste bij u past.

  • Enkele vragen die u zich kunt stellen bij het overwegen zijn:
  • Wat voor website wil je?
  • Met welk budget werk je?
  • Wat voor sjabloon heb je nodig?
  • Hoeveel mensen zullen de site bezoeken?
  • Heeft u beveiligings- of ruimtevereisten?
  • Nog andere belangrijke functies die u nodig heeft?

Denk na het lezen van deze recensie na over de bovenstaande vragen en u zult de juiste websitebouwer voor u kunnen vinden.


Andere websitebouwers

Startpagina24

Kies een sjabloon uit honderden door ontwerpers gemaakte sjablonen en gebruik vervolgens de website-editor met slepen en neerzetten. Poging 30 dagen gratisbestaat dan pakket vanaf SEK 83/maand.

Loopia Sitebuilder

Met een verscheidenheid aan professioneel gemaakte sjablonen, die zijn inbegrepen, beheert u de uwe rechtstreeks in de browser. U kunt eenvoudig afbeeldingen, video, formulieren, afbeeldingengalerijen, socialemediamodules, kaarten en meer toevoegen.

“Loopia Sitebuilder Small” is inbegrepen in alle Loopia-pakketten, als u meer sjablonen wilt, kunt u upgraden. Prijs vanaf SEK 99/maand.

N. Nu

Kies uit 150 sjablonen en heb volledige controle over HTML en CSS (als je wilt). Ontvang nieuwsbrief, blog, statistieken en een focus op SEO.

Gebruik een subdomein jouwnaam.n.nu of koppel uw eigen domein.
Prijs vanaf SEK 59/maand, proefmaand gratis.

Webhosting met eigen sitebuilder

Soms heeft u al een hostingoplossing, maar wilt u misschien een eenvoudigere manier om uw website te publiceren.
Dit zijn de webhosts:

Blog op je eigen domein

Wanneer je wilt beginnen met bloggen op je eigen domein, moet je nadenken over het krijgen van een webhost op basis van het aantal bezoekers dat je op je blog hebt en welke kennis je hebt bij het opzetten van een blog.

Kun je het zelf installeren of moet je een webhost hebben waar je met één klik aan de slag kunt met je blog?

Er zijn veel webhosts die goed zijn om vanaf te bloggen, maar als je veel bezoekers hebt, moet je er een hebben die dat verkeer aankan en dan, zoals ik al zei, moet je er ook een hebben die je aankan met je vaardigheden.

De meeste webhosts hebben nu de mogelijkheid om met slechts één klik een website of blog te maken, waar het net zo gemakkelijk wordt om te bloggen als vanaf Blogg.se en dergelijke, maar dan op je eigen domein.

Bij Techtag hebben we een pagina om webhosts te vergelijken, waar je gemakkelijk kunt zien welke webhosts (de meeste) een zogenaamde 1-klik installatie hebben. Dan installeer je WordPress (en meer) met één klik.

Wil je een webhost waarmee je met één klik een blog installeert en waar je nog niet veel bezoekers hebt, dan zijn “one.com” of Inleed goede keuzes met een zeer goede prijs.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *