Web Hosting Reviews

Gameboy op TV – PCforAll

Sinds de lancering in 1989 zijn er meer dan een half miljard games verkocht voor de Gameboy-handheld-console. Het is nu de vraag of er nog meer verkocht gaan worden aangezien gebruikers de console rechtstreeks op een tv kunnen aansluiten.
Directe associatie is echter een waarheid met modificatie. Voor de aansluitdoos die Nintendo in mei 2003 wil uitbrengen, moet je naar verluidt ook een Gamecube hebben, de meer geavanceerde gameconsole van het bedrijf.
Volgens het persbericht van Nintendo zullen er twee alternatieve manieren zijn om Gameboy-spellen op de tv te spelen. Ofwel wordt er een losse console aangeschaft waardoor het mogelijk is om Gameboy-cassettes direct in de grotere gameconsole af te spelen. Daarnaast komt er een directe verbinding tussen de controller en de Gamecube wat ook de mogelijkheid geeft om multiplayer te spelen tussen beide apparaten.
Japan krijgt in de maand maart volgend jaar toegang tot de Gameboy Player, terwijl de rest van de wereld naar verluidt tot mei moet wachten. Er is nog geen prijsinformatie vrijgegeven.

Bron: Nintendo

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *