Web Hosting Reviews

Eigen Google-kaart – PCforAlla

Google Maps is een geweldige service die u helpt uw ​​weg te vinden, waar ter wereld u zich ook bevindt.

In het begin was de dienst niet meer dan een digitale versie van de oude papieren kaarten, maar tegenwoordig zit hij boordevol extra informatie en slimme aanvullende diensten.

Via Google Maps vind je de openingstijden van de winkels en de beste restaurants in de buurt. Als u een slimme mobiele telefoon heeft, kunt u ook de navigatiefunctie gebruiken, die u met behulp van pijlen op de kaart en spraakopdrachten van plaats A naar plaats B brengt. En als u niet zelf wilt gaan, kunt u dienstregelingen krijgen voor het openbaar vervoer in veel steden.

Presenteer je woonplaats

Maar Google Maps is niet zomaar een dienst waarbij je kant-en-klare informatie kunt gebruiken. U kunt ook uw eigen Google-kaart maken.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je bezoekers ontvangt uit een ander deel van Zweden (of de wereld). Waarom maakt u niet uw eigen Google-kaart, waarop u de belangrijkste bezienswaardigheden in uw woonplaats invoert? Of stel je voor dat je een activiteit aan het voorbereiden bent die op verschillende locaties zal plaatsvinden! Als u uw eigen Google-kaart maakt, kunt u eenvoudig laten zien waar de activiteiten plaatsvinden.

Op dezelfde manier kunnen degenen onder u die een reis voorbereiden een gezamenlijke Google-kaart maken waarop u interessante plaatsen markeert die u wilt bezoeken – of suggesties voor hotels waar u mogelijk zou kunnen verblijven.

Uw eigen Google Map maken is eenvoudig en u kiest met wie u deze wilt delen. Je maakt de kaart via de browser op je computer, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze op je mobiele telefoon of tablet weer te geven als je dat liever hebt.

Korte handleiding: Google Maps

Dit heb je nodig:

  • Een computer met internetverbinding.

Dit leer je:

  • Wat is Google Maps?
  • Hoe maak je je eigen kaart?
  • Hoe deel je je kaart?

Lees verder: www.google.se/maps

Stap voor stap: Maak je eigen kaart

Registratie

1. Registreer jezelf

Om uw eigen kaart in Google te maken, moet u inloggen. Surf naar www.google.se/maps en klik op Aanmelden. Als u al een Gmail-adres heeft, vult u dit in en voert u uw wachtwoord in. Klik anders op Account aanmaken en volg de instructies.

Uw stoelen

2. Maak een kaart

Maak uw kaart door op de menuknop aan de linkerkant te klikken, d.w.z. de drie lijnen. Kiezen Uw stoelen en klik op het tabblad Kaarten. Als je al een kaart hebt gemaakt, wordt deze hier weergegeven, om een ​​nieuwe te maken, klik je erop Kaart maken.

Zoek op locatie

3. Zoek een plaats…

Om een ​​plaats aan je kaart toe te voegen, voer je een zoekopdracht uit – zoals gewoonlijk. Zodra u uw locatie heeft gevonden, wordt deze weergegeven als een groene punaise op de kaart en ziet u een informatievak. Kiezen Toevoegen aan kaart om het op te slaan.

Voeg locatie toe

4. … of voeg er zelf een toe

Onder het zoekvenster bevinden zich hulpmiddelen voor het navigeren op de kaart en het invoegen van lijnen. U kunt ook op de kaartspeld klikken. Vervolgens maak je op elke plek een placemark aan. Geef het een naam en klik Redden.

Verander de locatie

5. Wijzig de locatie

Door op een ingevoerde locatie te klikken, kunt u deze wijzigen. Eerste pictogram verandert van kleur en pictogram. Met de tweede kunt u de naam en beschrijving wijzigen, terwijl u met de derde een afbeelding kunt invoegen. U kunt ook een routebeschrijving toevoegen of de locatie opgeven.

Kaart bewerken

6. Hernoem en gooi weg

Linksboven kunt u de kaart een naam geven. En met de menuknop rechts van de naam zijn er tools waarmee je bijvoorbeeld je kaart kunt gooien of kopiëren. Er zijn ook andere, meer geavanceerde hulpmiddelen om uw kaart te beheren.

7. Hoe de kaart met anderen te delen

Nadat u een kaart heeft gemaakt, wilt u ervoor zorgen dat anderen er toegang toe hebben. Dit doe je met de Share functie, deze vind je in het kader aan de linkerkant. U kunt op verschillende manieren delen:

Nodig personen uit door hun e-mailadres hieronder in te vullen Uitnodiging. Met het pijltje naar rechts kies je of ze ook de kaart mogen bewerken.

uitnodiging

Om de kaart voor nog meer te openen, kunt u op klikken Wijziging.

Het alternatief On – openbaar op internet betekent dat de kaart voor vrijwel iedereen toegankelijk is.

Aan – iedereen met de link betekent dat het beschikbaar wordt voor iedereen die de getoonde link heeft. Je kunt het naar elk programma kopiëren.

Door – specifieke mensen betekent dat alleen jij en degenen die je hebt uitgenodigd er toegang toe hebben.

Deel

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *