Web Hosting Reviews

Dit zijn de bedrijven die het vaakst worden uitgebuit bij phishing-pogingen

Phishing is in het eerste kwartaal van 2021 toegenomen. Nu heeft het IT-beveiligingsbedrijf Check Point een nieuw rapport gepubliceerd dat laat zien welke merken cybercriminelen probeerden uit te buiten of na te bootsen om persoonlijke informatie van individuen en bedrijven te stelen.

Volgens het rapport zijn de meest uitgebuite sectoren technologie, logistiek en de banksector. Het meest populaire merk om misbruik van te maken was Microsoft, dat in maar liefst 39 procent van de phishing-pogingen verscheen. Iets dat erop wijst dat cybercriminelen blijven proberen te profiteren van werken op afstand in verband met de coronapandemie.

Kijkend naar de banken, zijn zowel Wells Fargo als Chase nu opgeklommen in de top tien van de meest gebruikte merken.

– Een verandering die het afgelopen kwartaal heeft plaatsgevonden, is de toename van de banksector en de cybercriminelen willen ons uitbuiten als we bankieren. We moedigen iedereen aan om voorzichtig te zijn met het verstrekken van persoonlijke gegevens aan apps en twee keer na te denken voordat je bijlagen opent of op links klikt, zegt Mats Ekdahl, beveiligingsexpert bij Check Point, in een persbericht.

De meest gebruikte phishing-merken in januari-maart 2021 waren:

1. Microsoft (gekoppeld aan 39% van alle phishing-pogingen wereldwijd)

2. DHL (18%)

3. Google (9%)

4. Roblox (6%)

5. Amazone (5%)

6. Wells Fargo (4%)

7. Achtervolging (2%)

8. LinkedIn (2%)

9. Appel (2%)

10. Dropbox (2%)

Lees ook: Je kunt nu controleren of je mobiele nummer is gelekt van Facebook

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *