Web Hosting Reviews

Disney: breng de films sneller op dvd uit!

Tegenwoordig hebben Amerikaanse bioscopen een vrij groot zogenaamd kijkvenster. Gedurende die tijd kunnen bioscopen ervoor kiezen om een ​​film te vertonen, te verwijderen en mogelijk opnieuw te vertonen, afhankelijk van de ticketinkomsten. Pas daarna worden de films op dvd uitgebracht in de VS en daarna in de rest van de wereld.

Nu steeds meer mensen een thuisbioscoop hebben, gaan ook steeds minder mensen naar de film, beredeneerde de Amerikaanse CEO van Disney, Robert Iger. De juiste manier om aan de ontwikkeling tegemoet te komen zou dan ook moeten zijn om de films eerder op dvd uit te brengen, niet om de filmmakers ervan te beschuldigen slechtere films te maken, iets waar de NAVO (in dit geval geïnterpreteerd als de Nationale Vereniging van Theatereigenaren) zich dus mee bezig hield.

– Het kijkvenster voor bioscopen moet kleiner. En het is niet ondenkbaar dat dvd-films tegelijk met de vertoning in de bioscoop worden uitgebracht.

Industrieanalisten kwamen eerder tot dezelfde conclusie, maar dan vanwege wijdverbreide piraterij. Een belangrijke reden waarom films illegaal worden verspreid, is dat het zo lang duurt voordat ze de legale markt bereiken, vooral buiten de Verenigde Staten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *