Web Hosting Reviews

De politie verontschuldigt zich voor spam

De politie in het Engelse Cambridgeshire had besloten effectief gebruik te maken van e-mail. Helaas was het waarschijnlijk iets te effectief omdat de mailinglijst van 4.000 adressen die ze gebruikten uiteindelijk volledig zichtbaar was voor alle ontvangers.

Alsof dit nog niet genoeg was, ging er ook iets mis in de mailing zelf, met als gevolg dat meerdere ontvangers het bericht meerdere keren ontvingen. Volgens rapporten ontvingen sommigen meer dan 20 keer dezelfde mailing.

Via hun bericht wilde de politie antwoord krijgen op een aantal vragen van lokale ondernemers. Het antwoord dat ze nu hebben gekregen is kritiek, deels vanwege hun onhandige gedrag in het algemeen, maar ook omdat ze de privacywetgeving hebben overtreden door de adressen volledig zichtbaar te maken.

De politie geeft zelf snel toe dat het allemaal een minder geslaagde zet was. Ze willen echter niet weten dat ze de wetgeving inzake persoonsgegevens zouden hebben overtreden omdat alle gebruikte adressen al openlijk bekend waren en verkregen waren van de lokale autoriteiten. Daarnaast bieden ze natuurlijk hun excuses aan voor hun fout en beloven ze dat ze in de toekomst wat extra zullen nadenken voordat ze soortgelijke mailings versturen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *