Web Hosting Reviews

De kindermodus komt naar Microsoft Edge

Microsoft heeft een update uitgebracht voor zijn Edge-browser die een nieuwe kindermodus toevoegt om jonge gebruikers te beschermen tegen het grote, enge, gevaarlijke internet. De functie is beschikbaar in zowel de Windows- als de Mac-versie van het programma.

Op Windows vergrendelt de kindermodus Edge in de modus Volledig scherm, zodat kinderen het programma niet kunnen verlaten en de rest van de computer kunnen verkennen. Op de Mac werkt het programma zoals gewoonlijk, behalve dat een ouder het wachtwoord van zijn Microsoft-account moet invoeren om de kindermodus te verlaten.

De kindermodus heeft twee varianten: een voor kinderen van vijf tot acht jaar en een voor kinderen van negen jaar en ouder. De kinderen hoeven zelf geen eigen Microsoft-account te hebben (je hoeft dus niet de gezinsfunctie van Microsoft geactiveerd te hebben).

Als de kindermodus is ingeschakeld, wordt tracking geblokkeerd met behulp van de striktste instellingen van Edge, en voor Bing-zoekopdrachten is de Safesearch-functie ingeschakeld met strikt beperkte resultaten. Ook kunnen kinderen alleen goedgekeurde websites bezoeken. Ongeveer 70 sites staan ​​op de ingebouwde lijst en ouders kunnen nieuwe geschikte sites toevoegen, wat in de rest van de wereld buiten de VS verplicht zal zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *